Pesto soslu çörek nasıl yapılır
Fesleğenli çörek tarifi
Hafta sonlarındaki uzun kahvaltılara yada hafta içi atıştırmalık olarak evde bulunması için hamurişi bir şeyler her zaman yapmaya çalışıyorum. Genellikle peynirli, patatesli yada sebzeli içler kullanarak yaptığım hamurişlerine değişiklik olsun diye bu defa daha önce hazırlamış olduğum pesto sosdan sürüp, üzerine de kuruttuğum fesleğenlerden serptim. Fesleğen kokulu çörekleri biz beğendik ama evde hazırda pesto sosunuz yoksa aynı hamura başka bir iç malzemesi kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 150 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- Pesto sos veya istediğiniz bir malzeme
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Kurutulmuş fesleğen
- Malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Streçlenen hamur buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirilir.
- Hamurdan parçalar kopartılıp, altı adet beze yapılır.
- Her beze biraz unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır.
- Açılan parçalar altı eşit parçaya bölünüp, birer çay kaşığı kadar pesto sos sürülür.
- Geniş tarafından başlayarak her biri sarılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üstlerine yumurta sarısı sürülüp, kurutulmuş fesleğen serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Pesto sosa bayılırım. İçimi ferahlatıyor. Bunu kesin denemem lazım :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler paylaşım için
Ben de pek çok yerde kullanıyorum, güzel bir sos gerçekten.Tarif için kırmızı yazıyla yazılan pesto sosa tıklarsanız pesto sos tarifini verdiğim sayfaya gidebilirsiniz.Takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim.
SilEllerine sağlık.. Nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler
Teşekkürler Şeniz'ciğim :) Sevgiler.
Sil