Sirkesiz limonsuz domates turşusu nasıl yapılır
Susuz domates turşusu tarifi
Kırmızı domates turşusu tarifi
Domatesin içine sadece sarımsak, cin biber ve tuz konularak yapılan; alışageldiğimiz sirke, limon hatta su bile eklenmeyen bu turşuyu ilk duyduğumda olmazmış gibi gelmişti ama son günlerde bir kaç yerde rastlayınca olmazsa en fazla bir kaç domates ziyan olur diye düşünerek denedim ve iki hafta sonra olmuş turşuyu yedikten sonra paylaşmaya karar verdim. Her domatesin oyulan kısmına konulan bir çay kaşığı tuz domatesi öyle sulandırmıştı ki; içine hiç su, limon, sirke konulmamasına rağmen kavanozun yarıdan fazlası sirke tadında su ile dolmuştu. Ben biraz da tereddüt ettiğim için domateslerin son günlerinde denediğim bu turşuyu az miktarda yaptığımdan nerede ise iki defada kavanozun yarısına geldik, siz de seneye domatesler çıktığında veya benim gibi son tarla domateslerinden bulabilirseniz biraz daha fazla miktarda yapabilirsiniz.
Malzemeler: - 12 adet orta sertlikte domates
- 12 adet cin biber
- 12 diş sarımsak
- 12 çay kaşığı salamuralık tuz
Yapılışı:
- Orta sertlikte ve orta büyüklükteki domateslerin kabuğu soyulup, sap kısmı çıkartılıp bıçakla biraz derince oyulur.
- Oyulan boşlukların içine birer diş soyulmuş sarımsak ve birer cin biber batırılır.
- Her domatesin oyuk kısmına bir çay kaşığı salamuralık tuz dökülür.
- Oyuk kısımları yukarıya gelecek şekilde cam kavanoza üst üste sıralanır.
- En üste asma yaprağı örtülüp, kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.
- Yaklaşık 15 gün kavanozun kapağı hiç açılmadan güneş görmeyen serin bir yerde bekletilir.
ilkleri okuduğum bir mutfağın var:))) şahaneymiş bu ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Hatice'ciğim.Hem yapılışı kolay hem de tadını beğendim.Sevgilerimle.
SilÇok pratik ve güzel bir fikir kesinlikle denemeliyim teşekkürler :)
YanıtlaSilHalen tarla domatesi bulabilirseniz bence de deneyin, biz kavanozu yarıladık bile :)
Sil