Kuru bakla favası nasıl yapılır
Kuru bakladan fava tarifi
En çok yapılan mezelerden favayı mevsiminde taze bakladan veya her mevsimde kuru bakladan hatta isterseniz, daha önce paylaştığım bu tarife göre patates ve havuç ekleyerek de yapabilirsiniz. Bu ölçülerle yaptığım fava ancak bir meze tabağını doldurduğundan daha fazla miktarda yapmak istediğimde bu ölçüleri aynı oranda arttırarak yapıyorum.
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru bakla
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı su
- 1 demet dereotu
Yapılışı:
- Kuru baklalar bir gece önceden üzerini geçecek kadar suyla ıslatılır.
- Kuru soğan minik minik yemeklik doğranır.
- Kuru soğanlar zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Pembeleşen kuru soğanlara su eklenip, kaynatılır.
- Kaynayan suya kuru baklalar, şeker ve tuz eklenerek, baklalar yumuşayıp püre haline gelene kadar üzerinde oluşan köpükler alınarak pişirilir.
- Püre haline geldikten sonra, önceden ıslatılmış bir kaba veya porsiyonluk silikon kalıplara dökülüp, bir gece buzdolabında katılaşması için bekletilir.
- Ertesi gün kare kare dilimlenerek veya silikon kalıplar ters çevrilerek favalar servis tabağına çıkarılır.
- İnce kıyılmış dereotu ile süslenip, üzerine zeytinyağı gezdirilir.
- İstenirse, dereotunu püre halindeyken içine de karıştırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.