12 Kasım 2017 Pazar

MUZLU TATLI

Muzlu tatlı tarifi
Muzlu tatlı nasıl yapılır
Şekersiz tatlı tarifi
Dondurulmuş muzlu tatlı tarifi
     Yazın internette nerede gördüğümü ve adını hatırlayamadığım ama tarifi unutulmayacak kadar basit olduğundan dondurma yerine sürekli yaptığım bu tatlı, nerede ise bir tek malzeme ile yapılabilecek en güzel ve en kolay tatlıdır sanıyorum. Ben ilk yaptığımda tarifte olduğu için 2-3 yemek kaşığı bal koymuştum ama sonrasında sadece muzun tadı yeterli geldiğinden bal koymadan yaptım.
Malzemeler: 
  • 2-3 adet muz 
  • Kilitli veya büyük boy buzdolabı poşeti 
  • 1-2 yemek kaşığı bal ( istenirse)


Yapılışı: 
  • Muzlar soyulup, dilimlenir.
  • Buzdolabı poşetine yan yana tek sıra sıralanıp, poşetin ağzı kapatılarak derin dondurucuda dondurulur.
  • Dondurucudan çıkartılan muz dilimleri mutfak robotuna alınarak iyice parçalanır.
  • Püre haline gelen muza istenirse bal da eklenip, karıştırılır.
  • Kaselere paylaştırılıp, soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...