Karabuğday salatası nasıl yapılır
Greçka salatası tarifi
Greçka salatası nasıl yapılır
Beş altı yıl önce Greçka pek çok kişi gibi bizim tarafımızdan da henüz bilinmiyordu ve her yerde satılmıyordu. Vegan beslenmeyi tercih eden oğlum sayesinde greçka, kinoa gibi ürünleri öğrenmiş ve ödevinin bir parçası olarak da kullanmak isteyince, İzmir'de sormadığımız yer kalmamış ama bulamamıştık. Şimdi greçka, chia, kinoa gibi adını sonradan duyduğumuz pek çok ürüne artık daha kolay ulaşılabiliyor. Yüksek oranda protein ve düşük oranda yağ içerdiği için; vegan ve vejetaryen beslenmeyi tercih edenler kadar diyet yapanların da kullandığı greçkayı sağlıklı, doyurucu bir öğün için salatalarınızda kullanabilirsiniz.
Malzemeler: - 1 su bardağı karabuğday
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet turuncu biber
- 3 adet yeşil sivri biber
- 5 adet taze soğan
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 demet dereotu
- 1 adet limonun suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabuğday iyice yıkanıp, süzülür.
- Sıcak su ile birlikte tencereye konulup, tencerenin kapağı aralık bırakılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Suyunu çekip yumuşayan karabuğdaylar tencerenin kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
- Biberlerin çekirdekleri çıkarılır ve diğer malzemelerle birlikte olabildiğince ince kıyılır.
- Zeytinyağı, limon suyu ve tuz da karıştırılıp, sos hazırlanır.
- Soğumuş karabuğdaylar, ince kıyılmış sebzeler ve sosla iyice karıştırılıp servis edilir.
Çok sağlıklı hayatımıza giren yeni şeylerden Greçka, beni önce biraz o karakteristik kokusu rahatsız etsede sonradan alıştım, sizin salatanız çok daha zengin olmuş ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilSalatalarda mümkün olduğunca çeşit kullanarak besleyici değerinin artmasının yanı sıra salatalarda çok renkliliği de seviyorum galiba :) Çok teşekkürler
Silbu salata tarifi çok lezzetli görünüyor,
YanıtlaSilŞeyda Coşkun'un diyet listesinde görüp denemiştim çok kötü gelmişti....
Diyet listesinde malzemeler farklıdır ve en azında zeytinyağı yoktur değil mi :) Çok teşekkürler.
Sil