22 Kasım 2017 Çarşamba

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ

Damla sakızlı muhallebi tarifi
Damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır
Muhallebi tarifi
Muhallebi nasıl yapılır
     Muhallebi pek çoğumuzun hayatta ilk yediği tatlılardandır herhalde, şimdiki gibi çeşit çeşit mamaların olmadığı günlerde anne sütünden sonra muhallebiye ve sebze çorbalarına geçilirdi. Ben de oğlum için, biraz da doktorumuzun önerisi ile buğday unu, pirinç unu, mısır nişastası ve buğday nişastasını birer ölçü karıştırıp un kokusu çıkana kadar kavurarak kavanozda saklar ve muhallebilerinde o karışım unu kullanırdım. Geçen yaz Sakız adasına gittiğimizde damla sakızı reçeliyle, damla sakızı da alınca ve aklıma da uzun zamandır muhallebi yapmadığım gelince, eski günlerin hatırına damla sakızlı bir muhallebi yapayım diye düşündüm.
Malzemeler: 
  • 1 litre süt 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu 
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1 dolu yemek kaşığı damla sakızı reçeli
  • 5-6 adet damla sakızı 
Üzerine:
  • Antep fıstığı veya fındık

Yapılışı: 
  • Buğday nişastası ve pirinç unu biraz sütle karıştırılıp, açılır.
  • Pirinç unu, buğday nişastası karışımı ve toz şeker tencereye konulur.
  • Süt azar azar ve sürekli karıştırılarak eklenip, topaklanmadan pişirilir.
  • Damla sakızı reçeli de eklenir.
  • Muhallebi kıvamına geldiğinde dövülmüş damla sakızı  da eklenerek ocaktan alınır.
  • Mikserle bir kaç defa karıştırılıp kaselere paylaştırılarak soğuyunca servis edilir.

6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. Leziz gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. of of bayılırım not aldım deniycem tarifiniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakız kokulu muhallebi :) güzel oluyor gerçekten.Umarım tadını da beğenirsiniz, sevgilerimle.

      Sil
  3. Ne güzel olmuştur...Ellerine sağlık.Afiyetle

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...