Ayva Şerbeti Nasıl Yapılır
- 2 adet ayva
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 litre su
- 2-3 adet karanfil
- 1 adet tarçın çubuğu
- 1 tutam hibiskus çiçeği
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Ayvaların çekirdekli kısımları çıkartıldıktan sonra irice parçalara bölünür.
- Diğer malzemelerle birlikte tencereye alınıp, ayvalar iyice yumuşayıp, renk alana kadar kısık ateşte kaynatılır.
- Limon suyu da eklenip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
- Soğuyunca önce süzgeçten sonra da tülbentten geçirilerek sürahiye alınır.
- Şeker oranı damak zevkinize göre ayarlanıp, gerekirse su ilave edilip karıştırılır.
Çocuklar için nefis tarif. Biz dışarıdan meyve suyu almadığımızdan böyle tarifleri uyguluyorum.
YanıtlaSilBiz de meşrubat da meyve suyu da almıyoruz.En iyisi kendi yaptığın, en azından içine ne koyduğunu biliyorsun :)
SilAyvanın kendisini de tatlısını da çok severim. Şerbeti hiç denemedim. Rengi gayet güzel görünüyor. Elinize sağlık
YanıtlaSilŞerbetini de beğeneceğinizi umuyorum, çok teşekkürler...
SilAyvaları kaynatıp blendirden geçidiken sonra, tekrar şekerle kaynatıp, sıcak sıcak kavanoza doldurup kapağını kapatıyorum.Uzun süre dayanıyor. Açtığım zaman buzdolabında muhafaza ediyorum. Meyva suyu olarak ,kekler de (iki yemek kaşığı kadar )kullanıyorum.
YanıtlaSilSizin de ellerinize sağlık, sevgiler...
Sil