9 Kasım 2019 Cumartesi

BROWNİ KURABİYE

Browni Kurabiye Tarifi
Browni Kurabiye Nasıl Yapılır
Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
  • 125 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 3 su bardağı un
  Islatmak için:
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
    Üzerine:
    • Hindistan cevizi
    Yapılışı: 
    • Kaseye ılık süt dökülüp, toz şeker içinde eriyene kadar karıştırılır.
    • Başka bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağ ve yumurtaya zeytinyağı da eklenip, karıştırılır. 
    • Diğer malzemeler de sırasıyla eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur.
    • Hamurdan kopartılan parçalar yuvarlanıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
    • Fırından çıkan sıcak kurabiyeler şekerli sütün içinde biraz bekletilip, çıkartılır.
    • Kurabiyelerin üzeri istenirse hindistan cevizi ile süslenir.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
    ''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...