26 Kasım 2019 Salı

TARHANA ÇORBASI

Tarhana Çorbası Tarifi
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 5 yemek kaşığı dolusu tarhana 
  • 2,5 litre sıcak su 
  • 5 yemek kaşığı kışlık domates püresi 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 3-4 adet kurutulmuş acı biber 
  • Tuz
Yapılışı:
  • Tarhana ve bir su bardağı kadar soğuk su bir kase içinde karıştırılarak, inceltilir.
  • Tencereye zeytinyağı, domates püresi ve parçalara bölünmüş acı biberler de konulup biraz çevrilerek, kavrulduktan sonra sıcak suyu eklenir.
  • Kaynayan suya soğuk suda incelttiğimiz tarhana ve tuz eklenir.
  • Tarhananın topaklanmaması için sürekli karıştırılarak pişirilir. 
  • Tercihen közlenmiş biber ve sele zeytini ile servis edilir.
  • Yaz aylarında kendi tarhananızı kendiniz yapmak isterseniz; altta ki linke tıklayabilirsiniz.
    https://nergismevsimi.blogspot.com/2019/09/tarhana.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...