Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı dolusu tarhana
- 2,5 litre sıcak su
- 5 yemek kaşığı kışlık domates püresi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 adet kurutulmuş acı biber
- Tuz
Yapılışı:
- Tarhana ve bir su bardağı kadar soğuk su bir kase içinde karıştırılarak, inceltilir.
- Tencereye zeytinyağı, domates püresi ve parçalara bölünmüş acı biberler de konulup biraz çevrilerek, kavrulduktan sonra sıcak suyu eklenir.
- Kaynayan suya soğuk suda incelttiğimiz tarhana ve tuz eklenir.
- Tarhananın topaklanmaması için sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Tercihen közlenmiş biber ve sele zeytini ile servis edilir.
- Yaz aylarında kendi tarhananızı kendiniz yapmak isterseniz; altta ki linke tıklayabilirsiniz.
https://nergismevsimi.blogspot.com/2019/09/tarhana.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.