7 Kasım 2019 Perşembe

EV YAPIMI CİPS VE DİP SOSLAR

Yufkadan Ev Yapımı Cips Tarifi
Yufkadan Cips Nasıl Yapılır
Dip Sos Tarifleri
Yufka Cips Malzemeleri:
  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Toz kırmızı biber, Karabiber, Kekik
Yufka Cips Yapılışı:
  • Yufkanın biri tezgahın üzerine yayılır.
  • Bir kaba konulan zeytinyağında biber salçası iyice ezilip, baharatlarla karıştırılır.
  • Yufkanın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağlı salçalı baharatlı karışım ince bir tabaka halinde yayılır.
  • İkinci yufka yağlanmış yufkanın üzerine konulup biraz bastırılarak yapışması sağlanır.
  • Kalan zeytinyağlı karışım fırçayla üstteki yufkaya ince bir tabaka halinde sürülür.
  • Yufkalar bıçakla önce karelere sonra da üçgen parçalara kesilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup, elimizle bir kaç kez karıştırılarak her yerinin yağlanması sağlanır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek 10-15 dakika kadar bekletilip pembeleştikten sonra  fırından çıkartılır.
  • İstenen dip soslarla birlikte servis edilir.
Pancarlı Dip Sos Malzemeleri:
  • 1 adet haşlanmış pancar
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Pancarlı Dip Sos Yapılışı:

  • Pancar haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
  • Suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
  • Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenip servis kasesine alınıp üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Avokadolu Dip Sos Malzemeleri:
  • 1 adet avokado
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Avokadolu Dip Sos Yapılışı:
  • Avokadonun çekirdeği çıkartılıp, kabukları soyularak çatalla iyice ezilir.
  • Suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
  • Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenip servis kasesine alınır.
Havuçlu Dip Sos Malzemeleri:
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Havuçlu Dip Sos Yapılışı:
  • Havuç soyulup, rendelendikten sonra zeytinyağında biraz yumuşayana kadar çevrilir.
  • Soğuyunca suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
  • Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenerek servis kasesine alınır.
Domatesli Ezme Malzemeleri:
  • 2 adet domates 
  • 1 adet sivri biber 
  • 1 adet taze soğan
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • Kekik, karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Bir kaç dal maydanoz
Yapılışı:
  • Domateslerin kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra mutfak robotunda parçalanır.
  • Taze soğan, maydanoz ve çekirdekleri temizlenmiş yeşil sivri biber  olabildiğince küçük doğranır.
  • Zeytinyağında ezilmiş acı biber salçası, dövülmüş sarımsak, tuz, kekik, karabiberi de eklenip iyice karıştırıldıktan sonra servis kasesine alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...