Yufkadan Cips Nasıl Yapılır
Dip Sos Tarifleri
Yufka Cips Malzemeleri:
- 2 adet yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Toz kırmızı biber, Karabiber,
Kekik
Yufka Cips Yapılışı:
- Yufkanın biri tezgahın üzerine yayılır.
- Bir kaba konulan zeytinyağında biber salçası
iyice ezilip, baharatlarla karıştırılır.
- Yufkanın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağlı
salçalı baharatlı karışım ince bir tabaka halinde yayılır.
- İkinci yufka yağlanmış yufkanın üzerine konulup
biraz bastırılarak yapışması sağlanır.
- Kalan zeytinyağlı karışım fırçayla üstteki
yufkaya ince bir tabaka halinde sürülür.
- Yufkalar bıçakla önce karelere sonra da üçgen
parçalara kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup,
elimizle bir kaç kez karıştırılarak her yerinin yağlanması sağlanır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol
edilerek 10-15 dakika kadar bekletilip pembeleştikten sonra fırından
çıkartılır.
- İstenen dip soslarla birlikte servis edilir.
Pancarlı Dip Sos Malzemeleri:
- 1 adet haşlanmış pancar
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Pancarlı Dip Sos Yapılışı:
- Pancar haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
- Suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
- Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenip servis kasesine alınıp üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Avokadolu Dip Sos Malzemeleri:
- 1 adet avokado
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Avokadolu Dip Sos Yapılışı:
- Avokadonun çekirdeği çıkartılıp, kabukları
soyularak çatalla iyice ezilir.
- Suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
- Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenip
servis kasesine alınır.
Havuçlu Dip Sos Malzemeleri:
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Havuçlu Dip Sos Yapılışı:
- Havuç soyulup, rendelendikten sonra zeytinyağında
biraz yumuşayana kadar çevrilir.
- Soğuyunca suyu iyice süzülmüş yoğurtla
karıştırılır.
- Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenerek servis
kasesine alınır.
Domatesli Ezme Malzemeleri:
- 2 adet domates
- 1 adet sivri biber
- 1 adet taze soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- Kekik, karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir kaç dal maydanoz
Yapılışı:
- Domateslerin kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra mutfak robotunda parçalanır.
- Taze soğan, maydanoz ve çekirdekleri temizlenmiş yeşil sivri biber olabildiğince küçük doğranır.
- Zeytinyağında ezilmiş acı biber salçası, dövülmüş sarımsak, tuz, kekik, karabiberi de eklenip iyice karıştırıldıktan sonra servis kasesine alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.