14 Kasım 2019 Perşembe

VEGAN KREMALI KURABİYE

Vegan Kurabiye Tarifi
Vegan Kurabiye Nasıl Yapılır
Vegan Kremalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
  • 2 su bardağı un 
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması:
  • 2,5 su bardağı soya sütü 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 1 yemek kaşığı un 
Üzerine: 
  • 1 su bardağı kadar fındık kırığı

Yapılışı:
  • Malzemeler karıştırılıp,yoğrulur.
  • Üzeri örtülüp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra üstlerine biraz bastırılır.
  • Kurabiyelerden üste gelecek olanlar fındık kırığına bulanarak, alta gelecek olanlar fındık kırığına bulanmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Pişen kurabiyeler soğurken, kreması hazırlanır.
  • Kreması; tencerede toz şeker, nişasta ve un karıştırılıp soya sütü azar azar eklenerek ve sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilerek hazırlanır. 
  • İki kurabiyenin arasına hazırlanan kremadan birer kaşık konulup, fındık kırığına bulanmış olan kurabiye üste gelecek şekilde kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...