- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
Kreması:
- 2,5 su bardağı soya sütü
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- Malzemeler karıştırılıp,yoğrulur.
- Üzeri örtülüp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra üstlerine biraz bastırılır.
- Kurabiyelerden üste gelecek olanlar fındık kırığına bulanarak, alta gelecek olanlar fındık kırığına bulanmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Pişen kurabiyeler soğurken, kreması hazırlanır.
- Kreması; tencerede toz şeker, nişasta ve un karıştırılıp soya sütü azar azar eklenerek ve sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilerek hazırlanır.
- İki kurabiyenin arasına hazırlanan kremadan birer kaşık konulup, fındık kırığına bulanmış olan kurabiye üste gelecek şekilde kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.