Haşhaşlı Tahinli Çıtır Yufka Böreği Nasıl Yapılır
Yufka Börekleri
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 250 gram haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı tahin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
Üzerine:
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı mavi haşhaş
Yapılışı:
- Haşhaş ezmesi, tahin, toz şeker ve zeytinyağı hiç pütür kalmayıncaya kadar iyice ezilir.
- Yufkanın biri tezgaha serilip, haşhaşlı karışımın üçte biri üzerine sürülür.
- İkinci yufka yayılıp, haşhaşlı ezme sürülür.
- Üçüncü yufkada yayılıp, kalan haşhaşlı karışım her yerine gelecek şekilde sürülür.
- Araları haşhaş ezmeli üç yufka önce dört sonra her parça beşe bölünerek yirmi adet üçgen kesilir.
- Üçgen parçalar sigara böreği gibi sarılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üstlerine fırça ile zeytinyağı sürülüp, mavi haşhaş serpilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.