Pancarlı Gnocchi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış patates rendesi
- 1 su bardağı haşlanmış pancar rendesi
- 100 gram kaşar peyniri rendesi
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı kadar un
- Tuz
Üzerine:
- 100 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 500 gram yoğurt
- 1 diş sarımsak
Yapılışı:
- Patates ve pancar ayrı tencerelerde haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
- Derin bir kap içinde patates, pancar, kaşar peyniri rendesi, tuz ve yumurta karıştırılır.
- Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar un eklenerek yoğurulur.
- Hamurdan kopartılan minik parçalar çatalın üzerine konulup, bastırılarak çatalın izi çıkartıldıktan sonra yuvarlanarak şekil verilir.
- Arada elimiz, hamurdan kopartılan parçalar ve çatal unlanarak hamurun yapışmaması sağlanır.
- Yuvarlama işlemi bittikten sonra yarım saat kadar dinlendirilir.
- Tencerede kaynayan suyun içine atılan hamurlar 15-20 dakika kadar haşlanıp, süzülür.
- Tencereye tereyağı ve baharatlar konulup hamurlar da içine atılarak biraz çevrilip servis tabağına alınır.
- Yoğurt çırpılıp dövülmüş sarımsakla karıştırılıp, hamurların üzerine dökülür.
- Bir yemek kaşığı kadar tereyağı tavada eritilip, kuru nane ile birlikte sos hazırlanıp üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.