28 Kasım 2019 Perşembe

PANCARLI GNOCCHİ

Pancarlı Gnocchi Tarifi
Pancarlı Gnocchi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış patates rendesi
  • 1 su bardağı haşlanmış pancar rendesi
  • 100 gram kaşar peyniri rendesi
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı kadar un
  • Tuz
Üzerine:
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 500 gram yoğurt
  • 1 diş sarımsak



Yapılışı:
  • Patates ve pancar ayrı tencerelerde haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
  • Derin bir kap içinde patates, pancar, kaşar peyniri rendesi, tuz ve yumurta karıştırılır.
  • Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar un eklenerek yoğurulur.
  • Hamurdan kopartılan minik parçalar çatalın üzerine konulup, bastırılarak çatalın izi çıkartıldıktan sonra yuvarlanarak şekil verilir.
  • Arada elimiz, hamurdan kopartılan parçalar ve çatal unlanarak hamurun yapışmaması sağlanır.
  • Yuvarlama işlemi bittikten sonra yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Tencerede kaynayan suyun içine atılan hamurlar 15-20 dakika kadar haşlanıp, süzülür.
  • Tencereye tereyağı ve baharatlar konulup hamurlar da içine atılarak biraz çevrilip servis tabağına alınır.
  • Yoğurt çırpılıp dövülmüş sarımsakla karıştırılıp, hamurların üzerine dökülür.
  • Bir yemek kaşığı kadar tereyağı tavada eritilip, kuru nane ile birlikte sos hazırlanıp üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...