18 Kasım 2019 Pazartesi

KURU KEK

Kuru kek tarifi
Kuru kek nasıl yapılır
Biscotti tarifi
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • Yarım su bardağı buğday nişastası 
  • 2 su bardağı un 
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 1 su bardağı kuru üzüm 
  • 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
  • Kuru üzümler sıcak su içinde bekletilir.
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı ve yoğurt da eklenip, çırpılır.
  • Kuru üzümler elimizle sıkılarak suyun içinden alınıp, kurulandıktan sonra unlanır.
  • Fazla unu silkelenen kuru üzümler, irice dövülmüş cevizler, kabartma tozu, elenmiş un ve buğday nişastası da karıştırılır.
  • Yağlanıp unlanmış dikdörtgen borcama karışım dökülür.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Soğuduktan sonra dilimlenip, yan çevrilerek tekrar fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında keklerin bir yüzü kızardıktan sonra ters yüz edilerek diğer yüzünün de kuruması için bekletilir.


4 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...