Kuru kek nasıl yapılır
Biscotti tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
- Kuru üzümler sıcak su içinde bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Zeytinyağı ve yoğurt da eklenip, çırpılır.
- Kuru üzümler elimizle sıkılarak suyun içinden alınıp, kurulandıktan sonra unlanır.
- Fazla unu silkelenen kuru üzümler, irice dövülmüş cevizler, kabartma tozu, elenmiş un ve buğday nişastası da karıştırılır.
- Yağlanıp unlanmış dikdörtgen borcama karışım dökülür.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuduktan sonra dilimlenip, yan çevrilerek tekrar fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında keklerin bir yüzü kızardıktan sonra ters yüz edilerek diğer yüzünün de kuruması için bekletilir.
Farklı bir tarif bakacağım:)
YanıtlaSilUmarım bakıp beğenmişsinizdir :)
SilHarika görünüyor deniycem
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Sil