Kakaolu Cupcake Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 50 gram tereyağı
- 1 su bardağı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzerine:
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram labne peyniri
- 80 gram sütlü çikolata
- Süsleme için gümüş Arjantin şekeri
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ile toz şeker karıştırılır.
- Yumurtalarda eklenip, mikserle çırpılır.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve süt de eklenip çırpılır.
- Cupcake kalıplarının üzerinde bir parmak boşluk kalacak kalacak şekilde akışkan kıvamdaki hamur dökülür.
- Kağıt kalıp kullanılmışsa pişerken dağılmaması için cupcake tepsisine konulur veya silikon kalıplarda pişirilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol edilerek pişirilip fırından çıkarılıp soğuması için bekletilir.
- Çikolata ve labne peyniri dışındaki malzemeler tencereye konulup, sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra parçalara ayrılmış çikolata ve labne peyniri eklenerek mikserle çırpılıp, soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca sıkma torbasına doldurulup, istenen uç takılarak cupcakelerin üzerine sıkılır.
- Üzeri şekerlemelerle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.