Çıntar Mantarı Kavurması Tarifi
Melki Sote Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram çıntar mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Maydanoz
Yapılışı:
- Çıntarlar zedelenmeden bol suda yıkanıp, irice parçalar halinde doğranır.
- Zeytinyağı konulan tavada çıntarlar ve doğranmış soğanlar biraz kavrulur.
- Doğranmış biberler ve domatesler de eklenip, suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulur.
- İstenirse ince kıyılmış maydanoz eklenir.
- Pişmesine yakın tuz ve karabiber eklenip, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.