12 Kasım 2019 Salı

ÇINTAR SOTE

Çıntar Sote Tarifi
Çıntar Mantarı Kavurması Tarifi
Melki Sote Tarifi
Malzemeler:
  • 1 kilogram çıntar mantarı
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • Maydanoz

Yapılışı:
  • Çıntarlar zedelenmeden bol suda yıkanıp, irice parçalar halinde doğranır.
  • Zeytinyağı konulan tavada çıntarlar ve doğranmış soğanlar biraz kavrulur.
  • Doğranmış biberler ve domatesler de eklenip, suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulur.
  • İstenirse ince kıyılmış maydanoz eklenir.
  • Pişmesine yakın tuz ve karabiber eklenip, sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...