Soya etli pirinç eriştesi tarifi
Soya eti nasıl pişirilir
Pirinç eriştesi nasıl pişirilir
Vegan tarifler
Yeni yıl sofralarında, yemek çeşitlerinin bol olduğu özel günlerde veganlar için yemek seçenekleri daha da zorlaşıyor.Böyle günlerde hoş görünümlü bir yemek yapmak isteyenler için, soya etli pirinç eriştesi pratik ve doyurucu bir alternatif .
Malzemeler:- 100 gram pirinç eriştesi
- 100 gram soya eti
- 2 adet domates
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kurusoğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Soya etleri kaynar suyun içinde, 20 dakika kadar ağzı kapalı bir kapta bekletilir.
- Yumuşayınca çıkartılıp, soğuyunca suyu elimizle iyice sıkılır.
- Zeytinyağında 15 dakika kadar çevrilip, halka halka doğranmış soğanlar ve salçası eklenerek biraz kavrulur.
- Küp küp doğranmış domatesler ve biberler, tuz, baharatlar ve bir su bardağı su eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ocaktan almadan az önce ince kıyılmış maydanoz eklenip, karıştırılır.
- Pirinç eriştesi tuz ve çok az zeytinyağı eklenmiş kaynar su içinde yumuşayana kadar haşlanır.
- Süzdükten sonra çok az zeytinyağı ile çevrilip, servis tabağına alınır.
- Ortada açılan boşluğa soya eti dökülüp, servis edilir: