Bonibon şekerli çiçek kurabiye tarifi
Şeker hamurlu kurabiye nasıl yapılır
Çiçek demeti kurabiye nasıl yapılır
Geçen yıl arkadaşım Dilek için güllü bir pasta yapmıştım.Bu sene farklı olsun diye, hazır baharın da ilk günlerini yaşarken bir demet çiçek ile doğum gününü kutlamayı düşündüm.İyi ki doğdun Dilek'ciğim, nice mutlu, sağlıklı yıllara.
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Renkli bonibonlar
- Renkli şeker hamuru
- Oda sıcaklığında ki tereyağına diğer malzemelerde eklenir.
- Yoğurulan hamurun üzeri örtülüp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Unlanmış tezgah üzerinde merdane ile bir parmak kalınlığında açılır.
- Hamurdan kalıp ile çiçekler kesilir.
- Kesilen çiçekler birbirlerine değmeyecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Her çiçeğin ortasına hamuru parçalamayacak şekilde çöp şiş çubuğu geçirilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kurabiyeler pembeleşene kadar pişirilir.
- Pişen kurabiyeler soğumaya bırakılır.
- Şeker hamuru ince açılıp, aynı çiçek kalıbı ile kesilir.
- Kesilen şeker hamurları ballı su ile kurabiyeye yapıştırılıp, kenarları düzeltilir.
- İstenen renkte şeker hamuru veya hazırlanan royal ıcıng ile kurabiyelerin kenarlarından renkli kontur geçilir.
- Tam ortasına bonibon bastırılarak yerleştirilir.