Gül Şerbeti Tarifi
Gül Şerbeti Nasıl Yapılır
Konsantre Gül Şerbeti Tarifi
Malzemeler:
- 6-7 adet pembe renkli kokulu gül
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre su
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Gül yapraklarının beyaz dip kısımları makasla kesilir, zedelenmeden yıkanır.
- Derin bir kabın içinde gül yaprakları toz şeker ve limon suyu ile ovularak iyice ezilir.
- Üzeri streç film ile kapatılıp, buzdolabında bir gece renginin çıkması için bekletilir.
- Su eklenip, şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
- Şeker oranı kontrol edilir, istenirse biraz daha şeker eklenir.
- Süzgeçten geçirilip, sürahiye alınır.
- Buz, ağartılıp kavrulmuş badem veya çam fıstığı eklenerek servis edilir.
Gül şerbetini uzun süre saklamak isterseniz bir kaç taşım kaynatıp, sıcakken kavanoza koyup ters çevirerek konsantre olarak saklayabilirsiniz. Elde edilen öze daha sonra biraz soğuk su ve buz ekleyerek istediğiniz zaman ikram edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 6-7 adet pembe renkli kokulu gülün yaprakları
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 litre su
- 1 adet limonun suyu
- Gül yapraklarının beyaz dip kısımları makasla kesilip, atılır.
- Yapraklar fazla zedelenmeden yıkanır, süzülür.
- Yaprakların üzerine toz şeker eklenip, yapraklar iyice ezilir.
- Üzeri streç film ile kapatılarak bir gece buzdolabında bekletilir.
- Yapraklara su eklenip bir iki taşım kaynatılır.
- Süzgece alınıp, yaprakları ayrılarak suyu tekrar ocağın üzerine konulur.
- Koyulaşmaya başlayınca limon suyu eklenir.
- Bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınır.
- Şerbet sıcakken kavanoza konulup, ters çevrilir.
- Kullanmak istediğimizde üzerine soğuk su eklenir.