Mousse tarifi
Çikolatalı mousse nasıl yapılır
Çikolatalı vişneli mousse tarifi
Çikolatalı vişneli mousse, sunumu ve lezzeti ile gerçekten çok güzel bir tatlı.İçine dolgu olarak kendiniz mousse yapabileceğiniz gibi fazla zamanınız yoksa hazır moussede kullanabilirsiniz.Mousse içine muz, çilek, çikolata parçaları ekleyebilirsiniz ama ben bu tatlıya en çok vişne ve çikolatayı yakıştırıyorum. Çikolatalı kapları tek parça kırmadan, parçalamadan çıkarmak için, kalınca bir tabaka oluşturacak şekilde çikolata sürmek ve bir gece buzdolabında sertleşmesi sağlandıktan sonra parmak hatta tırnak uçlarımızla silikon kalıplardan çikolatayı ayırmak gerekiyor.Altlık olarak kekten kestiğimiz yuvarlakların aralarından kalan, kullanılmayan kek parçalarını da naylon poşet içinde buzluğa koyarak daha sonra içine krema, likör, çikolata parçaları ekleyerek truff benzeri tatlılar yapmak için kullanabilirsiniz.
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 80 gramlık iki adet bitter çikolata
- 1 paket hazır Dr.Oetker çikolatalı mousse
- 2,5 çay bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış vişne
- 1 çay bardağı damla çikolata
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile toz şeker mikserle beyazlaşana kadar iyice çırpılır.
- Un,kabartma tozu, kakao da eklenip karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülüp yayılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan ile kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuyan kekten bardak veya silikon kalıpların çapında bir kalıp ile yuvarlak altlıklar çıkartılır.
- Bitter çikolata benmari usulü eritilir.
- Fırça yardımı ile küçük silikon kek kalıplarına tabaka oluşturacak şekilde çikolata sürülür.
- Dip kısımlarına biraz daha fazla sürülerek, buzdolabında bir gece sertleşmeleri beklenir.
- Bu arada mousse, soğuk süt ile önce düşük sonra hızlı devirde 5 dakika kadar mikserle çırpılır.
- Dondurulmuş vişnelerin süzgeçte suyu süzdürülür varsa çekirdekleri çıkartılır.
- Damla çikolata parçaları ve vişneler mousse ile karıştırılarak buzdolabına konulur.
- Çikolata sürülen kek kalıpları dolaptan çıkartılır.
- Sertleşmiş tabakayı kırmamaya çalışarak, parmak uçlarımızla çikolata silikon kalıptan ayrılır.
- Silikon kalıptan ayrılan saksı şeklindeki çikolata kalıplarının içine vişneli, damla çikolatalı mousse üstten bir parmak kalıncaya kadar doldurulur.
- Kekten kestiğimiz yuvarlak parçalar mousse üzerine kapak gibi kapatılır.
- Kek alta gelecek şekilde ters çevrilip, servis tabağına alınır.
- İstenirse etrafı ve üzeri süslenerek servis edilir.