Tuzlu minik kurabiye tarifi
Tuzlu minik kurabiye nasıl yapılır
Susamlı tuzlu kurabiye tarifi
Günün her saatinde çayın yanında atıştırmalık olarak yenebilecek tuzlu minik kurabiyeler, o kadar minikler ki çok sayıda yeseniz de, normal boyutta ki kurabiyelerden 4-5 tane yemiş gibi oluyorsunuz :) Fındık büyüklüğüne yakın yuvarladığım kurabiyeler ile bu hamurdan 140 adet minik kurabiye çıktı.İsterseniz bu kurabiyeleri ağzı kapalı bir kavanoz içinde uzun süre bayatlamadan saklayabilirsiniz.
Malzemeler:- 250 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket mahlepli kabartma tozu
- Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
- 3,5 su bardağı un
- 2 adet yumurtanın sarısı
- Susam
- Susam tavada sürekli karıştırılarak yakmadan kavrulur, soğutulur.
- Oda sıcaklığında ki tereyağına susam ve diğer malzemeler karıştırılıp, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülüp, yarım saat kadar dinlendirilir.
- Fındık büyüklüğünde minik toplar yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
- Ağzı kapalı bir kapta uzun süre bayatlamadan saklanabilir.