Patlıcanlı börek tarifi
Patlıcanlı börek nasıl yapılır
Patlıcanlı börek hem bize, hem de evde ki vegan beslenenlere uygun olduğundan; doyurucu, lezzetli ve çok sık yaptığım bir börek.Böyle olmasına rağmen paylaşmamış olmam ilginç, hemen hemen üç günde bir yapınca iyice kanıksadım sanıyorum. Patlıcanlı her şey severek tüketiliyor ama patlıcanlı böreğin yeri gerçekten bir başka :)
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 kilogram yufka
- 1 kilogram patlıcan
- 3 adet kuru soğan
- 5 adet sivri biber
- 5 adet domates
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- Patlıcanlar soyulup, küp küp doğranır.
- Tuzlu suyun içinde acısının çıkması için bekletilir.
- Kurusoğan yemeklik doğranır.
- Tavaya alınan soğanlar ve doğranmış biberler zeytinyağında kavrulur.
- Suyu sıkılıp alınan patlıcanlarda tavaya eklenip, kavrulur.
- Küp küp doğranmış domateslerde eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
- Soğuması için bekletilir.
- Yufkaya fırçayla 2-3 yemek kaşığı zeytinyağlı su karışımı sürülür.
- Yufkaya soğuyan iç malzemesinden yayılıp, rulo şeklinde sarılır.
- Yufkalar ve iç malzemesi bitene kadar aynı işlem yapılır.
- Fırın tepsisine dizilen börekler keskin bir bıçakla kesilir.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında, 40 dakika kadar pişirilir.