Yaprak kurabiye tarifi
Yaprak kurabiye nasıl yapılır
Sonbahar yapraklarını yabancı sitelerden birinde şeker hamurundan pasta süslemesi olarak görünce, sonbahar mevsimi bitmeden kurabiye olarak yapmak istedim.Yumuşak kıvamlı hamura değişik renkte toz gıda boyalarından katıp renklendirerek kullandım. Canlı renklerde ki hamur pişince, renkleri biraz solarak sonbahar yapraklarına daha yakın bir renk oldu.Yaprak şeklinde kalıplarınız yoksa, yaprağa dönüştürebileceğiniz kalp, yıldız, elips kalıplarla hamuru kesip, damarlarını çizerek yaprak görüntüsü verebilirsiniz.
Malzemeler:- 200 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı buğday nişastası
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- Gıda boyası
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında ki yağ diğer malzemelerle karıştırılır.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur.
- Hamur streç filme sarılıp, yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Hamur dolaptan çıkartılıp, beş parçaya ayrılır.
- Her parçaya değişik renkte gıda boyası kürdanın ucu ile çok az eklenir.
- Her renk hamur ayrı yoğurulur.
- Hamurlardan küçük parçalar ayrılıp, renkler ebruli olacak şekilde çok az yoğurulur.
- Tezgaha yağlı kağıt serilip, renkler uyumuna göre gelişigüzel yan yana konulur.
- Üzerine streç film veya yağlı kağıt konulup, merdane ile yarım santim kalınlığında açılır.
- Açılan hamur yaprak veya yaprak görünümü verilebilecek kalıplarla kesilir.
- Kesilen yaprakların üzerine damarları çizilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.