Avokado salatası tarifi
Avokadolu kırmızı biberli salata nasıl yapılır
Son yıllarda Akdeniz bölgemizde de yetiştirildiğinden, sofralarımızda kullanımı artan avokadonun kararmaması için kestikten sonra kullanmayacağımız kısmına limon sıkıp, çekirdeğini de yuvasında bırakarak saklamak gerekiyormuş, gerçi ben aldıktan sonra hemen kullanıyorum ama eğer olgunlaşmadan aldıysanız gazete kağıdına sararak yumuşadıktan sonra kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 adet olgun avokado
- 1-2 adet taze soğan
- 5-6 sap dereotu
- 5-6 adet doğranmış çekirdeksiz siyah zeytin
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet limonun suyu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- Avokado soyulup, çekirdeği çıkartılır.
- Avokado ve kırmızı biberler küp küp doğranır.
- Taze soğan, dereotu ve siyah zeytinler ince ince kıyılır.
- Limon suyu, dövülmüş sarımsak, tuz ve zeytinyağı ile sos hazırlanır.
- Bütün malzemeler karıştırılıp, servis tabağına alınır.