Kuru meyveli kurabiye tarifi
Kuru meyveli kurabiye nasıl yapılır
Kaya kurabiye tarifi
Kuru meyveli kaya kurabiye nasıl yapılır
Kış günleri için bir bardak çayın veya sütün yanında ikram edilebilecek kuru meyveli kekten esinlenerek yaptığım enerji deposu denilebilecek bu kurabiyelerin içine evde bulunan kuru üzüm, ceviz, antep fıstığı, kuru kayısı gibi istediğiniz malzemelerden ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
Kuru meyveli kurabiye nasıl yapılır
Kaya kurabiye tarifi
Kuru meyveli kaya kurabiye nasıl yapılır
Kış günleri için bir bardak çayın veya sütün yanında ikram edilebilecek kuru meyveli kekten esinlenerek yaptığım enerji deposu denilebilecek bu kurabiyelerin içine evde bulunan kuru üzüm, ceviz, antep fıstığı, kuru kayısı gibi istediğiniz malzemelerden ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3,5- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı kırılmış antep fıstığı
- 1 çay bardağı kuru kayısı
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar pudra şekeri ile çırpılır.
- Zeytinyağı, irice kırılmış cevizler, antep fıstıkları, kuru üzüm ve küp küp doğranmış kayısılar da eklenir.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçın da eklenip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurulur.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekilsiz parçalar halinde dizilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 30 dakika kadar pişirilir.