Sebzeli noodle tarifi
Çin eriştesi tarifi
Uzak doğu mutfağından, mutfaklarımıza gelen lezzetlerden Çin eriştesi noodle, soya filizi, soya sosu ve kaju fıstıklarının bir arada kullanıldığı bu yemeği wok tavada yada derin bir tavada hazırlayabilirsiniz.Soya sosu yeterince tuzlu olduğu için sebzeleri kavururken tuz eklemedim ama siz tadına bakıp gerekirse bir miktar tuz ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:- 200 gram noodle
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yeşil acı şili biberi
- 2 adet mor biber
- 1 adet kırmızı biber
- 125 gram soya filizi
- 1 çay bardağı kaju fıstık
- 5 yemek kaşığı soya sosu
Yapılışı:
- Kuru soğan yemeklik doğranır, sarımsaklar incecik kıyılır.
- Zeytinyağı konulmuş wok veya derin bir tavada kavrulur.
- Havuçlar ve renkli biberler de eklenip, biraz diri kalacak şekilde yağda çevrilir.
- Ocaktan almaya yakın kaju fıstıkları ve soya filizleri eklenir.
- Başka bir tencerede bol kaynar suda noodle paketinin yarısı haşlanır.
- Haşlandıktan sonra süzgeçten geçirilip, sebzelerin olduğu wok tavaya eklenir.
- Soya sosu da dökülerek çevrilir.
- Sıcak olarak servis edilir.