Ebegümeci yemeği tarifi
Nohutlu ebegümeci yemeği nasıl yapılır
Nohutlu ebegümeci yemeği nasıl yapılır
Ebegümeciyi karışık otlarla birlikte kavurarak, börek içi olarak yada sarmasını yaparak kullanıyordum. Bu defa da geçen yıl Tuz Ekmek'te gördüğüm terbiyeli nohutlu yemeğini denedim.
Malzemeler:
- 1 demet ebegümeci
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 2-3 yemek kaşığı domates püresi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ebegümecilerin yaprakları ayrılır ve sirkeli suda bekletilir.
- Kuru soğan incecik kıyılıp, zeytinyağında kavrulur.
- Domates püresi ve ebegümeci yaprakları da eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir.
- Suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ve haşlanmış nohutlar eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
- İlk sıcaklığı geçen yemeğe sarımsak ve limon suyu eklenir.