Susamlı kurabiye tarifi
Bizim evin en çok sevilen kurabiyeleri arasındaki susamlı kurabiye tarifinden yaptığım kurabiyeleri mümkün olduğunca minik minik yuvarlayıp, aralarına biraz koyuca kıvamda tahin pekmez karışımı sürerek düz kısımlarından birbirine yapıştırdım.Çayınızın yanına kalorisi bol da olsa, kendileri minik kurabiyelerden sayıyı az tutarak gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz :)
Malzemeler:- 250 gram tereyağ
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı susam
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı koyu kıvamlı tahin pekmez karışımı
- Susam teflon bir tavada yakmadan kavrulur.
- Susam, oda sıcaklığında ki yağ ve diğer malzemeler karıştırılıp, yoğurulur.
- Yumuşak bir hamur yapılır.
- Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında pişirilir.
- Kurabiyelerin düz tarafına bir çay kaşığının ucuyla tahin pekmez konulur.
- Üstüne bir kurabiye daha konulup, yapıştırılır.