Mandalina reçeli nasıl yapılır
Yeşil mandalina reçeli nasıl yapılır
Dilim mandalina reçeli tarifi
Uzun zamandır paylaşım yapmayınca tarifler de oldukça birikti.Yazlık dönüşü bahçeden topladığımız, içi henüz yeni tatlanmış kabuğu yeşil mandalinalardan dilimli yeşil mandalina reçeli yapmıştım.Piştikten sonra yeşil kabukların rengi biraz sarıya döndüyse de, karanfil kokulu güzel bir reçel oldu.Yeşil mandalina zamanı pek çok yerde geçse de aynı reçeli ince kabuklu mandalinaların zamanı geçmeden yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 10 adet küçük boy mandalina
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
- 10 adet karanfil
- Bir kaç damla limonun suyu
- Mandalinalar iyice yıkanıp, akan suyun altında fırçalanır.
- Bir gece sıcak su dolu kabın içinde bekletilir.
- Suyu değiştirilip on dakika kadar kaynatılıp çıkarılır.
- Tekrar suyu yenilenip on dakika daha kaynatılıp süzülür.
- Kesme tahtası üzerinde keskin bir bıçakla parçalanmadan dilimlenir.
- Su, mandalina suyu, şeker ve karanfiller derin bir tencerede kaynatılır.
- Koyulaşmaya başlayan şerbetin içine dilimlenen mandalinalar atılır.
- İndirmeye yakın limon suyu da eklenir.
- Bir kaç taşım daha kaynatılıp, ocaktan indirilir.
- Sıcakken kavanoza konulup, soğuyunca kapağı kapatılıp, ters çevrilir.