Pırasalı Karmaca Tarifi
Rumeli Mutfağı
Malzemeler:
- 1 kilogram kadar ince doğranmış pırasa
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı lor
- 1 paket kabartma tozu
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru nane
- Tuz
Yapılışı:
- Pırasalar olabildiğince ince ince doğranır.
- Yumurtalar, zeytinyağı ve süt derin bir kapta çırpılır.
- Mısır unu, un, lor, kabartma tozu ve baharatlar da eklenip koyu bir kek kıvamına gelinceye kadar kaşıkla karıştırılır.
- Yağlanmış fırın kabına dökülüp, üzeri düzeltildikten sonra pul biber serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçince dilimlenerek servis edilir.