18 Nisan 2019 Perşembe
17 Nisan 2019 Çarşamba
ELMALI PİRİNÇ SALATASI
Pirinç Salatası Tarifi
Elmalı Pirinç Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Elmalı Pirinç Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet elma
- 1 çay bardağı nar tanesi
- 1 adet havuç
- 2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 demet tere
- 1 adet limonun suyu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Pirincin üzerine çıkacak kadar sıcak su konulup, su soğuyana kadar bekletildikten sonra suyu süzülüp yıkanır.
- Süzülen pirince tuzu ve 1,5 su bardağı sıcak su eklenip, suyunu çekene kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
- Elmaların kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılır.
- Minik küpler halinde doğranan elmalar kararmaması için limonlu su da bekletilir.
- Yıkanıp, suyu süzülen tereler ve havuç da doğranır.
- Nar taneleri ve çam fıstıkları da eklenerek bütün malzeme karıştırılır.
- Zeytinyağı, tuz ve limon suyu da eklenerek servis edilir.
Etiketler:
Mezeler-Salatalar
16 Nisan 2019 Salı
KREMALI MİNİ PASTACIKLAR
Kremalı Pasta Tarifi
Kremalı Pasta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Kremalı Pasta Nasıl Yapılır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 200 gram buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket Dr.Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2-3 yemek kaşığı böğürtlen marmelatı
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Zeytinyağı, buğday nişastası ve kabartma tozu eklenir.
- Hepsi birlikte karıştırılır.
- Yağlanıp, unlanmış çok büyük olmayan dikdörtgen fırın kabına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30 dakika kadar pişirilir.
- Kürdan batırılıp, pişip pişmediği kontrol edilerek fırından alınıp, soğumaya bırakılır.
- Krem şanti soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpılır.
- İçine böğürtlen, kızılcık vb. gibi orman meyvelerinin marmelatından eklenip, karıştırılır.
- Krema soğuyunca sıkma torbası ile kekin üzerine sıkılır.
- Kek küp küp olacak şekilde dilimlenerek biraz daha buzdolabında dinlendirilip, servis edilir.
Etiketler:
Pastalar
15 Nisan 2019 Pazartesi
ENGİNAR SAPI YEMEĞİ
Enginar Kalbi Yemeği Tarifi
Bebek Enginar Yemeği Tarifi
Enginar Sapı Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 25-30 adet enginar kalbi
- 15-20 adet enginar sapı
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet dereotu
- Limon suyu
- Tuz
Yapılışı:
- Bebek enginarların dıştan dört beş yaprağı kopartılıp, yaprakların ucu kesilir.
- Enginar saplarının dış kısımları da soyulup, çatala gelecek büyüklükte doğranır.
- Enginarlar ve enginar sapları kararmaması için limonlu su konulmuş derin bir kabın içinde bekletilir.
- Yayvan bir tencerede zeytinyağında un ve doğranmış kuru soğan pembeleştirilir.
- Enginarlar ve enginar sapları limonlu suyun içinden alınıp, tencereye konulur.
- Yemeğe yarım limonun suyu, tuz ve su eklenir.
- Kapağı kapatılarak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
- Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış dereotu da eklenerek ılık servis edilir.
18 Mart 2019 Pazartesi
CANTUCCİNİ
Cantuccini Tarifi
Cantuccini Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Cantuccini Nasıl Yapılır
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı un
- 100 gram badem
- 1 paket hamur kabartma tozu
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalarla toz şeker çırpılır.
- Zeytinyağı ve azar azar kontrollü olarak un da eklenip, yoğurulur.
- Bademler de bütün olarak eklenip, hamura ince uzun şekil verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılıp soğuduktan sonra keskin bir bıçakla parçalamadan bir parmak kalınlığında dilimlenip, tekrar tepsiye dizilir.
- Fırın 200 dereceye getirilip, 15-20 dakika iki tarafı da kızarana kadar fırında tutulup, çıkartılır.
Etiketler:
Hamurişleri,
Kurabiyeler
17 Mart 2019 Pazar
BİSKÜVİLİ TİRAMİSU
Kolay Tiramisu Tarifi
Bisküvili Tiramisu Tarifi
Malzemeler:
Bisküvili Tiramisu Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket çokoprens kremalı bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kutu labne peyniri
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- Elenmiş un ve şeker bir tencerede karıştırılır.
- Süt azar azar eklenip sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
- Soğuyunca labne peyniri eklenip, 10 dakika kadar mikserle çırpılır.
- Sıkma torbasına doldurulan krema buzdolabında bekletilir.
- Süt, toz şeker ve nescafe karıştırılmış kaseye bisküviler her yanı ıslanacak şekilde batırılıp, çıkarıldıktan sonra servis tabağına yan yana konulur.
- Sıkma torbasındaki krema şekilli uç yardımıyla bisküvilerin üzerine istenen şekilde sıkılır.
- Kremanın üzerine süzgeç yardımıyla kakao elenir.
- Birkaç saat dinlendirilerek servis edilir.
16 Mart 2019 Cumartesi
EKMEK PİZZA
Ekmek Pizza Tarifi
Baget Ekmek Pizza TarifiEkmek Pizza Nasıl Yapılır
Kahvaltılık Tarifler
Malzemeler:
- 1 adet baget ekmek
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı kaşar loru
- 1 çay bardağı yoğurt
- 50 gram kadar tereyağı
- 7-8 adet kiraz domates
- 3-4 adet biber
- Pul biber
- Kekik
- Maydanoz
Yapılışı:
- Yumurtalar ve yoğurt bir kabın içinde çırpılır.
- Lor, pul biber ve kekik de eklenip karıştırılır.
- Baget ekmek bir parmak kalınlığında dilimlenir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizilir.
- Ekmeklerin üzerine birer tatlı kaşığı kadar lorlu karışımdan yayılır.
- Biber ve domates dilimleri yerleştirilip üstlerine birer çay kaşığı kadar tereyağ parçası konulur.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- İnce doğranmış maydanozlar da serpilerek sıcak servis edilir.
15 Mart 2019 Cuma
LİMON SOSLU ÖPÜCÜK KURABİYE
Öpücük Kurabiye Tarifi
Limon Soslu Kurabiye Tarifi
Limonlu Sos Tarifi
Limon Soslu Kurabiye Tarifi
Limonlu Sos Tarifi
Lemon Curt Nasıl Yapılır
Limonlu Sos (Lemon Curt) Malzemeleri:- 1 su bardağı limon suyu
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
Yapılışı:
Kurabiye Malzemeleri:- Limonların suyu sıkılıp, süzülür.
- Rendenin ince gözüyle bir limonun kabuğu rendelenip, eklenir.
- Toz şeker, nişasta ve yumurtanın sarısı da eklenerek, iyice karıştırılır.
- Kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirilir.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp, tereyağı eklenir.
- Tereyağı eriyene kadar karıştırılır.
- Soğuduktan sonra buzdolabında saklanır.
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 200 gram mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yağ ve diğer malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
- Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 175 derece fırında 10-15 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra altlarına limon sosu sürülerek birbirine yapıştırılır.
Etiketler:
Kurabiyeler
13 Mart 2019 Çarşamba
GARNİTÜRLÜ DENİZ FASULYESİ SALATASI
Deniz Fasulyesi Salatası Tarifi
Garnitürlü Deniz Fasulyesi Salatası Tarifi
Deniz Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Garnitürlü Deniz Fasulyesi Salatası Tarifi
Deniz Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 demet deniz fasulyesi
- 2-3 adet haşlanmış patates
- 2 adet haşlanmış havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- Kırmızı Pul Biber
- Kekik
- Tuz
Yapılışı:
- Deniz fasulyelerinin dip kısımları kesilip, yıkandıktan sonra süzgece alınıp suyu süzülür.
- Kaynayan bol suda haşlanan deniz fasulyeleri soğuk sudan geçirilip, süzgece alınır.
- Haşlanmış patatesten kenarlara dizmek için parçalar kesilir.
- Kalan patatesler ve havuçlar küp küp doğranıp, haşlanmış bezelyelerle karıştırılır.
- Bütün malzeme karıştırılıp; dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu da eklenerek servis tabağına alınır.
12 Mart 2019 Salı
SICAK ÇİKOLATA
Sıcak Çikolata Tarifi
Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 su bardağı tam yağlı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 50 gram bitter çikolata
- 50 gram sütlü çikolata veya yarım çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Küçük bir tencerede süt, kakao ve toz şeker iyice karıştırıldıktan sonra kısık ateşte bir kaç dakika pişirilir.
- Süt kaynama noktasına gelmeden parçalara ayrılmış çikolatalar da eklenip, karıştırılır.
- Çikolatalar eriyince fincanlara paylaştırılıp, üzeri çikolata parçaları ile süslenir.
Etiketler:
İçecekler
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)