Yabani pırasa böreği tarifi
Yabani pırasa böreği nasıl yapılır
Körmen böreği tarifi
Hazır yufka böreği tarifi
İlk bakışta minik pırasaları andıran, körmen de denilen yabani pırasalar, diğer pek çok ot ve mantar gibi yağmurlardan sonra pazarlarda yer almaya başladı.Genellikle bağ halinde satıldığından ve pişince miktarı azaldığından dolayı ben ölçüyü üç bağ olarak verdim.Bağ ölçüsünün anlaşılabilmesi için de yabani pırasaları aldığım Sığacık pazarındaki tezgahın fotoğrafını fikir vermesi için yazının sonuna koydum :) Böreği yaparken isterseniz iç malzemesine lor veya peynir ekleyebilir ayrıca yabani pırasadan gözleme, omlet yapabilir yada kavurup yumurta kırabilirsiniz.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 3 bağ yabani pırasa ( Körmen )
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Susam
- Yabani pırasalar ayıklanıp, iyice yıkanır.
- İnce ince doğranıp, zeytinyağında karıştırılarak kavrulur.
- Tuz, kırmızı pul biber ve karabiberi eklenir.
- Başka bir kapta zeytinyağı ve süt karıştırılır.
- Yufkanın biri tezgahın üzerine yayılıp, zeytinyağı süt karışımı ile yağlanır.
- Yufka ikiye katlanıp, düz kenarı boyunca iç malzemesi yayılır.
- Kenarları biraz içe doğru katlanarak rulo yapılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
- Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılıp, tepsiye yan yana dizilir.
- Üzerine yağlı karışım veya çırpılmış yumurta fırça ile sürülür.
- Bıçakla kesilip, dilimlenir ve susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında börek kızarana kadar pişirilir.