10 Nisan 2011 Pazar

KİŞNİŞ SOSLU ENGİNAR

Enginar tarifi
Kişniş soslu enginar nasıl yapılır
Değişik enginar tarifi
     Ankara'da yıllarca istediğim gibi enginar bulamadığım için,  gittiğim her yerden alabildiğim kadar enginar alarak dönüyorum.Bugüne kadar İzmir'den, İstanbul'dan hatta Kıbrıs'dan poşetler dolusu enginar getirdiğim oldu.Enginar mevsimi geçmeden denemek istediğim tariflerden biri de, sanıyorum Refika Birgül'e ait kişniş soslu enginar tarifiydi.
Malzemeler:  
  • 2 adet küçük boy enginar  
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet limon   
  • 1 tatlı kaşığı karabiber tanesi  
  • 1 çay kaşığı tuz    
Yapılışı:
  • Küçük enginarlardan alınır. 
  • Dış yaprakları birkaç sıra kopartılıp, yaprak uçları kesilip, yıkanır.
  • Ortadan dikine ikiye kesilip, ortada ki sert yaprakları kopartılır.
  • Tüylü kısmı varsa kaşık yardımı ile temizlenir.
  • Limonla ovulup, üstünü kapatacak kadar limonlu su ile 15 dakika haşlanır.
  • Enginarlar haşlanırken, sarımsak ve kişniş tohumları dövülür. 
  • 2 su bardağı suya zeytinyağı, tuz, karabiber, sarımsak ve kişniş eklenip bir taşım kaynatılır.
  • Enginarlar bu sosun içine atılıp, 20 dakika tencerenin  kapağı kapalı olarak  pişirilir.
  • Servis tabağına alınan enginarların üstüne kalan sos ve zeytinyağı gezdirilip, ılık servis edilir. 


6 Nisan 2011 Çarşamba

ANNEMİZE VEDA

    
İnsan sevdiklerini kaybettiğinde,kalbinde 40 mum yanarmış sonra her yıl o mumlardan biri sönermiş, mumlar her yıl azalıyor olsaydı ,kalbimde ki 37 mum bu kadar yakar mıydı?
Annemi kaybedeli bu gün üçüncü yıl...

4 Nisan 2011 Pazartesi

CARTE D'OR DONDURMALI BLOG'DAN ÖDÜL

Carte D'Or Etkinliği

     Blogların kapalı olması nedeniyle son günlerinde haberdar olup, Carte d'Or Dondurmalı Pasta fanusundan yapmış olduğum ve Dondurmalı Düşler Etkinliği'ne gönderdiğim obje ile ödül almak beni çok sevindirdi. Asıl sevindiğim ise objelerin seçimini yapan Derya Baykal ile bir gün geçirip, beraber bir şeyler üretebilmekti.Derya Baykal kadar Oya İnci ve Sibel Yüksel'in katılımı da hepimizi mutlu etti.Derya Baykal'ı yıllardır tiyatro oyunlarından takip ederken, geçen yıllar içinde onun bambaşka bir yüzüyle karşılaştım.Örgü, dantel, takı, seramik, yemek yapabilen aynı zaman da tiyatro oyunlarına, tv dizilerine, blog yazmaya yetişebilen kaç kişi vardır acaba.Derya Baykal'ın yaptığı programlardan öğrendikleri ile kendi ayakları üzerinde duran, ekonomik bağımsızlığını kazanan çok sayıda kadına üretme gücü, cesareti verdiği için teşekkürler...   
     Carte d'Or dondurmalarının lezzeti tartışılmaz, özellikle parça çikolatalı dondurması favorim...Brownieli çikolatalı yeni ürünleri de çok güzel...Düzenledikleri etkinlikte çok güzel zaman geçirdik, ikramları, hediyeleri, genç ve güzel ekiplerinin ilgileri için çok teşekkür ederim.
     Etkinliğe katıldığım objenin yapılışı. dondurmaliblog adresinde yer almaktadır.

ÇİLEKLİ SMOOTHİE

Smoothie Nasıl Yapılır
Çilekli Smoothie Tarifi
     Smoothie; değişik meyveler ile yapılan, meyve sularına göre daha kıvamlı olan bol buz takviyesi ile sıcak yaz günlerinde tüketilebilecek son derece sağlıklı bir içecek. Özellikle zamanı biraz geçmeye başlamış çilekleri değerlendirmenin de en güzel yollarından biri ama siz çilek yerine istediğiniz meyve ile birlikte yoğurt veya dondurma kullanarak da bu serinletici içeceği yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1,5  su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 250 gram çilek
  • Buz parçaları 
Yapılışı :
  • Çilekler bir süre dondurucuda bekletilip, iyice soğutulur.
  • Blenderde çilekler parçalanır.
  • Süt ve yoğurt  eklenip, koyu bir kıvama gelene kadar karıştırılır.
  • Ortasına batırılan pipet dik durabilecek kıvama getirilir.
  • İstenirse  buz eklenir.

ÇİÇEK BÖREK

Çiçek börek tarifi
Çiçek börek nasıl yapılır
Hazır yufkadan börek tarifi
     Yapımı biraz zaman alsa da, sadece görüntüsü için bile yapılabilecek bu çiçek görünümlü çıtır çıtır böreği çay saatleriniz için ya da aperatif olarak hazırlayabilirsiniz. Börekleri derin bir kızartma tenceresinin içinde bol kızgın yağda ve fazla sıkıştırmadan kızartırsanız kat kat görüntülü çiçekler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 adet yufka 
  • 3-4 adet patates 
  • 100 gram lor
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı tuz  
Yapılışı: 
  • Yufkalar üst üste tezgaha yayılıp, çay bardağı veya kalıp ile yuvarlaklar kesilir.
  • Haşlanmış patatesler ve lor çatal ile iyice ezilir.
  • Yumurta, tuz ve karabiber eklenir.
  • Çay bardağı ile kesilen her yufkanın arasına, bir çay kaşığı kadar patatesli iç malzemesi konulur.
  • Beş kat yufka, her defasında ortalarına basılarak üst üste yapışması sağlanır.
  • Börekler, derin bir kızartma kabında kızgın yağda üçer üçer kızartılır.
  • Kağıt havlu üzerine  alınıp,  sıcak servis edilir.

TUZ BİBER DERGİSİ'NDEN ÖDÜL

Tuz Biber Dergisi Kurabiye yarışması
    
     Tuz Biber Dergisi, uzun zamandır izlediğim, önemsediğim bir dergi.Yarışmaya, özellikle kurabiye konusunda olunca katılmak istedim. Ben hiçbir zaman çok güzel kurabiyeler yaparım iddiasında olmadım ama  adımı kurabiye ile andığını söyleyen çok kişi oldu.Yarışmaya kendi fikrim olan damla sakızlı sandwich kurabiye ile katılıp, denemek istedim .
      Blog hayatıma başlayalı henüz üç ay olmuşken, Tuz Biber Dergisi tarafından ödüllendirilmek benim için çok hoş bir sürpriz oldu. Aslına bakılırsa, benim için kurabiye yapmak ve yemenin kendisi bir ödül...Yarışmaya katılanlar sayesinde çok güzel kurabiye, cupcake  tarifleri öğrenmiş oldum. Bana devam etme cesareti veren bu ödül için, Tuz Biber Dergisi'ne ve yeni tariflerini bizimle paylaşan tüm katılımcılara çok teşekkür ederim.

30 Mart 2011 Çarşamba

GECE BAHÇESİ PASTASI

Gece bahçesi pastası tarifi
Çocuk doğum günü pastası nasıl yapılır
Şeker hamurlu pasta tarifi
     Arda'nın üçüncü yaş gününde  isteği üzerine Gece Bahçesi kahramanlarının yer aldığı bir pasta yaptım. Gece Bahçesi'nin ne olduğu konusunda bir fikrim yoktu.Arda'nın en sevdiği  film kahramanlarıymış. Biz de üç yaşındaki bir çocuktan bile öğrenilecek şeyler olduğunu öğrenmiş olduk :)

29 Mart 2011 Salı

BABALAR GÜNÜ PASTASI

Babalar günü pastası tarifi
Şiirli pasta tarifi
Şeker hamurlu pasta nasıl yapılır
  
     Geçen sene babalar gününde, babaların babası :) eşime  figürlü bir pasta yapmak istememe rağmen çok az zamanım olduğundan yetiştiremem düşüncesi ile vazgeçtim.Oğlumun küçükken babası için ezberleyip okuduğu Can Yücel'in şiirinin yer aldığı, şeker hamurundan bir pasta yaparak bu şiiri ve o günleri hatırlamasını istedim.

BEN HAYATTA EN ÇOK BABAMI SEVDİM

Ben hayatta en çok babamı sevdim.
Karaçalılar gibi yerden bitme bir çocuk
Çarpık bacaklarıyla-ha düştü ha düşecek,
Nasıl koşarsa ardından bir devin,
O çapkın babamı ben öyle sevdim.

Bilmezdi ki oturduğumuz semti,
Geldi mi de gidici-hep, heep acele işi,
Çağın en güzel gözlü maarif müfettişi
Atlastan bakardım nereye gitti,
Öyle öyle ezber ettim gurbeti.

Sevinçten uçardım hasta oldum mu,
Kırkı geçerse ateş, çağırırlar İstanbul'a
Bi helallaşmak ister elbet, diğ'mi oğluyla!
Tifoyken başardım bu aşk oy'ununu,
Ohh dedim, göğsüne gömdüm burnumu

En son teftişine çıkana değin
Koştururken ardından o uçmaktaki devin,
Daha başka tür aşklar, geniş sevdalar için
Açıldı nefesim, fikrim, canevim,
Hayatta ben en çok babamı sevdim.

Can YÜCEL

ŞİŞ MANTISI

Şiş mantısı tarifi
Şiş mantısı nasıl yapılır
Hazır yufka mantısı tarifi
     Yiyecek kişi sayısına göre sadece bir yufkadan bile yapabileceğiniz, çıtır çıtır kızartılmış yufkanın üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ile çok kısa zamanda, çok az malzeme ile şiş mantısı yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
Yapılışı:
  • Yufka tezgaha yayılıp, her yufka altı üçgen parçaya bölünür.
  • Her parça örgü şişine veya çöp şişe biraz gevşekçe sarılır.
  • Sarılan yufkaların uç kısımları boydan boya su ile yapıştırılır.
  • Yufkaların içinden şiş çekilip, çıkartılır.
  • Rulo şeklindeki yufkalar, nohut büyüklüğünde bıçak ile kesilir. 
  • Kızgın yağda kızartılıp, kağıt havlu üzerine alınır.
  • Yoğurt  çırpılır, dövülmüş sarımsaklar ve tuz eklenir.
  • Servis tabağına alınan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış kırmızı biber ile kuru nane dökülür.
  • Sıcak servis edilir.

ROYAL ICINGLİ BUKET KURABİYELER

Royal ıcıngli kurabiye 
Buket kurabiye
     Şeker hamuru kullanarak kurabiyeler yapmaya başlamadan önce, çocuklara bazen doğum günlerinde bazen de hiç bir nedeni yokken sadece sevinsinler diye royal ıcıngli renk renk kurabiyeler yapıyordum.Çoğunun fotoğrafını çekmemişim yada fotoğraf kalitesi pek iyi değil ama ben çocukları sevindirmek isteyecekler için bir fikir olur diye düşünerek Elif 'e, Berfin'e, Rana'ya ve Ceylin'e yaptığım çiçek buketi kurabiyeleri paylaşmak istedim.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...