Kazayağı kavurması tarifi
Yumurtalı kazayağı kavurması nasıl yapılır
Kazayağı nasıl pişirilir
Pazarda diğer otlara göre daha az rastladığım kazayağı otunu bulunca hemen aldım ve kavurup, yumurta kırdım.Eğer bulabilirseniz, yemeğini yaparak, kavurup yumurta kırarak veya börek içi olarak hazırlayıp, lezzetinin yanında pek çok faydası da olan bu otu tüketebilirsiniz.
Yumurtalı kazayağı kavurması nasıl yapılır
Kazayağı nasıl pişirilir
Pazarda diğer otlara göre daha az rastladığım kazayağı otunu bulunca hemen aldım ve kavurup, yumurta kırdım.Eğer bulabilirseniz, yemeğini yaparak, kavurup yumurta kırarak veya börek içi olarak hazırlayıp, lezzetinin yanında pek çok faydası da olan bu otu tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 demet kazayağı
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
- Kazayakları ayıklanıp yıkanır, süzgece konulup suyu süzdürülür.
- Zeytinyağı konulmuş tavada ince kıyılmış kuru soğanlar ve sarımsaklar biraz pembeleştirilir.
- İrice doğranmış kazayakları da eklenip, kısık ateşte otlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edilir.
- Kavrulunca yumurtalar kırılır, tuzu da eklenip pişirilir.
- Ocaktan indirmeye yakın karabiber ve kırmızı pul biber eklenir.
- İstenirse sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.