Siyah pirinç pilavı tarifi
Siyah pirinç pilavı nasıl yapılır
Siyah pirincin özellikle vegan ve vejetaryen beslenenler için magnezyum, antioksidan, lif ve mineral yönünden çok zengin olduğunu ve faydalarını okuyunca, ara sırada olsa sofralarımızda yer vermek gerekir diye düşünüp, bu defa siyah pirinç pilavı yaptım.Farklı görünümü ile ilgimi çeken bu pirince daha önce yabancı yemek sitelerinde genellikle garnitür olarak rastlıyordum. Siyah pirinç; antik çağlarda Çin'de çok az yetiştiğinden ve sadece imparatorların yemesine izin verildiğinden bir adı da ''Yasak Pirinç''miş, şimdilerde Edirne'de de yetiştirilmeye başlanan bu pirincin farklı ürünleri denemeyi sevenlerin ve siyah pirincin faydalarından yararlanmak isteyenlerin sofralarında yer alacağını düşünüyorum.
Siyah pirinç pilavı nasıl yapılır
Siyah pirincin özellikle vegan ve vejetaryen beslenenler için magnezyum, antioksidan, lif ve mineral yönünden çok zengin olduğunu ve faydalarını okuyunca, ara sırada olsa sofralarımızda yer vermek gerekir diye düşünüp, bu defa siyah pirinç pilavı yaptım.Farklı görünümü ile ilgimi çeken bu pirince daha önce yabancı yemek sitelerinde genellikle garnitür olarak rastlıyordum. Siyah pirinç; antik çağlarda Çin'de çok az yetiştiğinden ve sadece imparatorların yemesine izin verildiğinden bir adı da ''Yasak Pirinç''miş, şimdilerde Edirne'de de yetiştirilmeye başlanan bu pirincin farklı ürünleri denemeyi sevenlerin ve siyah pirincin faydalarından yararlanmak isteyenlerin sofralarında yer alacağını düşünüyorum.
Malzemeler:
- 1 su bardağı Karra siyah pirinç
- 2,5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Siyah pirinç yıkanıp, süzülür.
- Kaynar tuzlu su içinde yarım saat ıslatılır.
- Zeytinyağı konulmuş tavada süzülen pirinçler bir kaç defa çevrilerek kavrulur.
- Kaynar su eklenip, tavanın kapağı kapalı olarak kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ocağın altı kapatılıp, pilavın üzerine kağıt havlu örtülerek demlenmeye bırakılır.