10 Aralık 2014 Çarşamba

LEYLAKLI GÜLLÜ PASTA

Şeker hamurlu pasta tarifi
Doğum günü pastası tarifi
Leylaklı pasta tarifi

                              Umut hiç bitmeyen bahar mevsimidir
                              İçinde kar da yağar, fırtına da kopar ama,
                              Çiçekler açmaya hep devam eder.
 

     Sanal dünyadan gerçeğe dönüşen, hepsi birbirinden değerli Lezzet Beşlisi grubunda ki arkadaşlarımla Nilgün'ün ve benim geçmiş doğum günümü bir arada kutlayıp, beraber güzel bir gün geçirdik.Ben de bu güzel gün için üzerinde leylaklar, güller olan içi çikolatalı şeker hamurlu bir pasta yaptım.İyi ki doğdun Nilgün'cüğüm.Hayatında çiçekler hep açmaya devam etsin, umudun hiç bitmesin.Hep beraber nice mutlu, sağlıklı yıllar diliyorum.


Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı un 
  • Yarım su bardağı ılık su  
  • Yarım su bardağı nişasta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay  bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
Ganaj:
  • 200 gram süt kreması
  • 240 gram bitter çikolata
  • 1 çay bardağı bitter damla çikolata
Kreması:
  • 1 paket Dr. Oetker pasta kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt 
  • 1 çay bardağı ganaj
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Un ve nişasta elenir.
  • Diğer malzemelerde eklenerek, mikserin düşük ayarı ile çırpılır.
  • Yağlanıp, unlanmış bir kalıba dökülür.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek 30-40 dakika pişirilir.
  • Kek fırından çıkınca tel üzerinde soğumaya bırakılır.
  • Bir gece önceden ganaj hazırlanır.
  • Ganaj için, süt kreması ocağın üzerinde benmari usulü eritilmiş çikolataya eklenerek iyice karıştırılır.
  • Kaynatmadan ocaktan alınır.
  • Oda sıcaklığına gelince ağzı kapatılarak buzdolabına konulur.
  • Buzdolabında bir gece bekletilerek nutella kıvamına getirilir.
  • Kreması için, hazır pasta kreması bir kapta soğuk süt ile katılaşana kadar çırpılır.
  • Katılaştıktan sonra nutella kıvamına gelmiş ganajdan bir çay bardağı eklenerek mikserle çırpılır.
  • Soğumuş pandispanya iki kata ayrılır.
  • Pandispanyanın alt katı bir kaç kaşık şekerli süt ile ıslatılıp, ganajlı krema yayılır.
  • Bir çay bardağı bitter damla çikolata ganajlı kremanın üzerine serpiştirilir.
  • İkinci kat pandispanya üzerine yerleştirilir.
  • Pandispanyanın üstü ve yanları kalan ganaj ile pürüzsüz bir hale gelinceye kadar sıvanır.
  • Pandispanyanın üzerinde ki ganaj donduktan sonra şeker hamuru merdane ile açılıp, pastanın üzeri kaplanır.
  • Şeker hamurundan yapılan çiçek figürleri yerleştirilir.

8 yorum:

  1. Muhteşem ,rengi ,çiceği seven ben bakarken kendimden geçtim.Canlı canlı önümde dursa kesip yemeğe kıyamam gibi...Her zaman ki gibi sanatın ile içicesin Nergis 'ciğim .Emeklerine sağlık ,kutlarım yine ,yeniden.Sevgi ile selamlıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Arzu Sarıyer'ciğim, beğenmenize sevindim.Pastanın üzerinde figür olunca pasta yaptığım kişiler saklamak zorunda kalmasın, rahatça kesilip yenilsin diye böyle çiçekli pastalar yapmayı daha çok seviyorum.Sevgilerimle.

      Sil
  2. Gecmis dogum gununuz kutlu olsun. Pasta muhtesem gozukuyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz kutlayana kadar üzerinden epey zaman geçti ama çok teşekkür ederim :) Sevgiler.

      Sil
  3. Çok güzel olmuş.Hayran kaldım.Ellerinize sağlık. Bu arada Nilgün ablamın ve seninde geçmiş doğum gününüzü kutluyorum. Sağlıklı mutlu yıllar diliyorum.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileklerin için çok teşekkürler Şeniz'ciğim, sevgilerimle.

      Sil
  4. Pastanız yine harika nergis hanım ben o pastayı yemeye kıyamam ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğiniz için çok teşekkür ederim :) Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...