28 Kasım 2017 Salı

SUPANGLE

Supangle tarifi
Supangle nasıl yapılır
Sup tarifi
Çikolatalı puding nasıl yapılır
     Bir neslin supangle veya kısaca sup diye bildiği şimdilerde çikolatalı puding adını daha çok duyduğum bu tatlı, en kolay yapıp en çabuk tükettiğimiz tatlılardan :) Ben altına evde kalan kek parçalarından yada yoksa kakaolu birer bisküvi koyuyorum. Üzerine ise tercihinize göre, hindistan cevizi, fındık, badem veya çikolata parçaları hatta eskiden yaptığımız gibi birer top sade dondurma koyarak soğuk soğuk servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 litre süt 
  • 1 çay bardağı un 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao 
  • 1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yapılışı:
  • Un, toz şeker ve kakao derin bir kaba alınır.
  • Topaklanmaması için süt azar azar eklenerek karıştırılır.
  • Karıştırılarak kaynatılıp, göz göz olunca ocaktan alınır.
  • Küçük parçalara ayrılmış çikolata da eklenerek eriyene kadar karıştırılır.
  • Kaselerin dibine kakaolu ince bir kek parçası konulur.
  • Üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde biraz yüksekten kaselere dökülür.
  • Üzerine çikolata parçaları veya hindistan cevizi serpilerek buzdolabına konulur.
  • Soğuk servis edilir.

4 yorum:

  1. Pudingle supangle arasındaki farkı hala çözemeyenlerdenim ben. ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanılan malzemeler aynı, yapılışı aynı tek fark altına bir parça kek konuluyor olması sanırım.Zaten ne fark eder adı ne olursa olsun, tadı güzel nasılsa :)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık. Hafif ve güzel bir tatlı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her mevsim ve saatte yenilebileceklerden değil mi :) Çok teşekkürler, sevgiler

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...