Peynirli Pide Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-5,5 su bardağı un
- 250 gram lor
- 150 gram beyaz peynir
- 2 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 adet domates
- 3-4 adet yeşil sivri biber
- Zeytinyağı
- Maydanoz
- Susam
Yapılışı:
- Elenen unun yarısına instant maya ve tozşeker eklenip, karıştırılır.
- Zeytinyağı, ılık su, ılık süt, tuz ve azar azar da kalan un eklenerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.
- Bu arada pidenin iç malzemesi hazırlanır.
- İnce ince doğranmış kuru soğan, domates, biber ve maydanoz karıştırılır.
- Rendelenmiş beyaz peynir, lor, çırpılmış yumurtalar, tuz ve karabiberi de eklenir.
- Hamur altı parçaya ayrılıp, üzeri örtülür.
- Her parça unlanmış tezgahta merdane ile ince uzun açıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- İç malzemesi üzerine yayıldıktan sonra hamurun kenarları kıvrılıp, üzerine zeytinyağı gezdirilir.
- Susam da serpildikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.