15 Temmuz 2020 Çarşamba

MANTARLI PİDE

Mantarlı Pide Tarifi
Mantarlı Pide Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 3 su bardağı un 
  • Karabiber
  • Tuz
  • Çörekotu
Üzerine:
  • 300-400 gram kültür mantarı
  • 3-4 adet domates
  • 3-4 adet yeşil sivri biber 
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 250 gram kaşar peyniri
  • Maydanoz
  • Tuz

Yapılışı: 
  • Ilık sütün içine kuru maya ve toz şeker konulup, karıştırıldıktan sonra on dakika kadar bekletilir.
  • Yoğurma kabına un elenip, süt içinde eritilmiş maya, zeytinyağı, tereyağı, yoğurt ve yumurtanın akı da eklenip yoğurulur. 
  • Yoğurulan hamurun üzeri örtülüp, yarım saat kadar bekletilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin içine hamur elimizle bastırılarak tepsi ölçüsünde olabildiğince ince yayılır.
  • Mantarlar bir defa hızlıca yıkanıp, kurulandıktan sonra dilimlenir.
  • Yemeklik doğranan kuru soğanlar, dilimlenmiş mantarlar, yeşil sivri biberler ve domatesler sırasıyla eklenip suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınıp tuzu ve karabiberi eklenip, soğuması beklenir.
  • Hamurun üzerine mantarlı karışım yayılıp, kenarlarına yumurta sarısı sürüldükten sonra çörek otu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurun kenarları kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılan pidenin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri paylaştırılıp, tekrar fırına konulur.
  • Kaşar peyniri eriyene kadar bekletilip, fırından çıkartılır.
  • İnce kıyılmış maydanoz serpilip, dilimlendikten sonra sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...