Mantarlı Pide Tarifi
Mantarlı Pide Nasıl YapılırMalzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 50 gram tereyağı
- 3 su bardağı un
- Karabiber
- Tuz
- Çörekotu
- 300-400 gram kültür mantarı
- 3-4 adet domates
- 3-4 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 250 gram kaşar peyniri
- Maydanoz
- Tuz
Yapılışı:
- Ilık sütün içine kuru maya ve toz şeker konulup, karıştırıldıktan sonra on dakika kadar bekletilir.
- Yoğurma kabına un elenip, süt içinde eritilmiş maya, zeytinyağı, tereyağı, yoğurt ve yumurtanın akı da eklenip yoğurulur.
- Yoğurulan hamurun üzeri örtülüp, yarım saat kadar bekletilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin içine hamur elimizle bastırılarak tepsi ölçüsünde olabildiğince ince yayılır.
- Mantarlar bir defa hızlıca yıkanıp, kurulandıktan sonra dilimlenir.
- Yemeklik doğranan kuru soğanlar, dilimlenmiş mantarlar, yeşil sivri biberler ve domatesler sırasıyla eklenip suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
- Ocaktan alınıp tuzu ve karabiberi eklenip, soğuması beklenir.
- Hamurun üzerine mantarlı karışım yayılıp, kenarlarına yumurta sarısı sürüldükten sonra çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurun kenarları kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılan pidenin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri paylaştırılıp, tekrar fırına konulur.
- Kaşar peyniri eriyene kadar bekletilip, fırından çıkartılır.
- İnce kıyılmış maydanoz serpilip, dilimlendikten sonra sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.