9 Temmuz 2020 Perşembe

MUZLU MİNİ CHEESECAKE

Muzlu Cheesecake Tarifi
Muzlu Cheesecake Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı 
Kreması:
  • 400 gram labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un 
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta 
Jölesi: 
  • 1 paket Dr.Oetker muz aromalı bitkisel jöle
  • 2,5 su bardağı kaynamış su
  • 3-4 adet muz
Yapılışı:
  • Cheesecake tabanı için, bisküviler ufalanana kadar rondodan geçirilir.
  • Oda sıcaklığında ki tereyağı bisküvilerle iyice karıştırılır.
  • Porsiyonluk silikon kalıpların içine birer yemek kaşığı kadar bisküvili karışımdan konulup, üzerine bastırılarak sıkıştırılır.
  • Başka bir kabın içinde toz şeker, krema ve labne peyniri konulur.
  • Toz şeker eriyip, karışım koyu kıvam alana kadar mikserle çırpılır.
  • Nişasta, un ve yumurtalarda eklenip, çırpma teliyle karıştırılır.
  • Bisküvili karışımın üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Fırın soğuyana kadar fırında bekletilip, çıkartılır.
  • Muzlar soyulup, dilimlendikten sonra kaplara istenen şekilde dizilir.
  • Bitkisel jöle kaynamış suyun içinde eritildikten sonra ılımaya bırakılır.
  • Oda sıcaklığına gelen jöle muzların üzerini kapatacak şekilde kaşıkla paylaştırılır.
  • Buzdolabında tercihen bir gece bekletilip, silikon kalıplardan çıkartılarak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...