Muzlu Cheesecake Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1,5 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Kreması:
- 400 gram labne peyniri
- 200 ml krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Cheesecake tabanı için, bisküviler ufalanana kadar rondodan geçirilir.
- Oda sıcaklığında ki tereyağı bisküvilerle iyice karıştırılır.
- Porsiyonluk silikon kalıpların içine birer yemek kaşığı kadar bisküvili karışımdan konulup, üzerine bastırılarak sıkıştırılır.
- Başka bir kabın içinde toz şeker, krema ve labne peyniri konulur.
- Toz şeker eriyip, karışım koyu kıvam alana kadar mikserle çırpılır.
- Nişasta, un ve yumurtalarda eklenip, çırpma teliyle karıştırılır.
- Bisküvili karışımın üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Fırın soğuyana kadar fırında bekletilip, çıkartılır.
- Muzlar soyulup, dilimlendikten sonra kaplara istenen şekilde dizilir.
- Bitkisel jöle kaynamış suyun içinde eritildikten sonra ılımaya bırakılır.
- Oda sıcaklığına gelen jöle muzların üzerini kapatacak şekilde kaşıkla paylaştırılır.
- Buzdolabında tercihen bir gece bekletilip, silikon kalıplardan çıkartılarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.