Malzemeler:
- 1 demet semizotu
- 2-3 adet havuç
- 1-2 adet kapya biber
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı:
- Semizotları yıkanıp, ayıklandıktan sonra sadece yaprakları kopartılıp ayrılır.
- Havuçlar soyulup, rendelenir.
- Zeytinyağında biraz yumuşayıncaya kadar sotelenip soğuması için bekletilir.
- Kapya biberlerin çekirdekli kısımları çıkartılıp, ince şeritler halinde doğranır.
- Yoğurt süzgece konulup, fazla suyunun süzülmesi sağlanır.
- Malzemelerin hepsi iyice karıştırılarak, servis edilir.
Akşam bende semizotunun yemeğini pişirdim. Hiç havuçlu semziotu salatasını denememiştim. Bende deneme girişimlerine başlıyorum. elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sizin de elinize sağlık.Havalar çok sıcak olunca biz de yemeğine göre salataları daha çok tercih edilir oldu :)
Sil