Vişneli Cheesecake Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 paket Eti burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi
- Vişne, Karadut, Yaban mersini, Taze nane yaprakları
Yapılışı:
- Bisküviler mutfak robotunda un haline gelinceye kadar parçalanır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ile karıştırılır.
- Tabanına yağlı kağıt serilen tart kalıbına bisküvili karışım bastırılarak yayıldıktan sonra buzdolabında bekletilir.
- Krem şanti haricindeki malzemeler tencerede topaklanmaması için sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirildikten sonra soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra krem şanti eklenip, mikserle çırpılır.
- Buzdolabından çıkartılan bisküvili tabanın üzerine kreması spatula ile yayılıp, her yerini kaplayacak şekilde hindistan cevizi serpilir.
- Meyveler ve nane yaprakları da istenen şekilde dizilip, buzdolabında 3-4 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.