28 Temmuz 2020 Salı

VİŞNELİ CHEESECAKE

Vişneli Cheesecake Tarifi
Vişneli Cheesecake Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 2 paket Eti burçak bisküvi 
  • 100 gram tereyağı 
Kreması: 
  • 2 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı nişasta 
  • 1 paket krem şanti 
Üzerine: 
  • Hindistan cevizi 
  • Vişne, Karadut, Yaban mersini, Taze nane yaprakları 

Yapılışı: 
  • Bisküviler mutfak robotunda un haline gelinceye kadar parçalanır.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ile karıştırılır.
  • Tabanına yağlı kağıt serilen tart kalıbına bisküvili karışım bastırılarak yayıldıktan sonra buzdolabında bekletilir.
  • Krem şanti haricindeki malzemeler tencerede topaklanmaması için sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirildikten sonra soğumaya bırakılır. 
  • Soğuduktan sonra krem şanti eklenip, mikserle çırpılır.
  • Buzdolabından çıkartılan bisküvili tabanın üzerine kreması spatula ile yayılıp, her yerini kaplayacak şekilde hindistan cevizi serpilir.
  • Meyveler ve nane yaprakları da istenen şekilde dizilip, buzdolabında 3-4 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...