13 Temmuz 2020 Pazartesi

SİNKONTA

Sinkonta Tarifi
Kabak Sinkonta Tarifi
Fırında Kabak Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 kilogram kabak
  • 3 adet kuru soğan 
  • 3 adet taze soğan 
  • 5 diş sarımsak 
  • 3 adet domates 
  • 5-6 yemek kaşığı kışlık domates püresi 
  • 3-4 adet yeşil sivri biber 
  • Yarım demet taze nane 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı  

Yapılışı: 
  • Kabaklar yıkanıp, soyulmadan çok kalın olmayacak şekilde halka halka doğranır.
  • Çukur bir kabın içine zeytinyağı, kışlık domates püresi, baharatlar, tuz ve halka halka doğradığımız kabaklar konulup, iyice karıştırılır.
  • Kuru soğanlar piyazlık doğranıp biraz tuzla ovulur.
  • Taze soğan ve yeşil sivri biber de doğranır.
  • Fırın kabının içine bir sıra kabak dilimleri bir sıra da diğer malzemeler olacak şekilde malzeme bitene kadar konulur.
  • En üste içinden kabakları aldığımız zeytinyağlı karışım dökülür.
  • İstenirse domates küp küp doğranıp yayılır veya dilimlenerek en üste sıralanır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saat kadar pişirilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra üstüne ince kıyılmış taze nane serpilerek servis edilir.


2 yorum:

  1. sinkontayı balkabağı kullanarak deneyin birde güzel oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balkabaklısı da güzel olur, çok teşekkür ederim.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...