Fırında Kuşkonmaz Nasıl Yapılır
Asparagus Tarifi
Malzemeler:
- 25-30 adet taze kuşkonmaz
- 50 gram kaşar peyniri rendesi
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Üzerine:
- 3-4 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- 3-4 adet kültür mantarı
- 3-4 adet kiraz domates
- Ceviz
- Dereotu
Yapılışı:
- Kuşkonmazların odunsu sert dip kısımları kesilip atılır varsa dikenli küçük yaprakları bıçakla temizlenir.
- Yıkandıktan sonra kaynar su içinde sadece 2-3 dakika haşlanıp, süzüldükten sonra soğuk sudan geçirilip tekrar süzülür.
- Fırın kabına dizilen kuşkonmazların yanına istenirse mantarlar ve kiraz domatesler de konulup, üstlerine biraz zeytinyağı ve tuz eklenerek çok az fırınlandıktan sonra kaşar peyniri rendesi de eklenerek sıcak servis edilir.
- Farklı bir sunum istenirse; fırında közlenmiş kapya biberler soyulup, temizlendikten sonra mutfak robotundan geçirilip, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi de eklenerek hazırlanan sos fırına girebilecek bir servis tabağının alt kısmına veya tamamına yayılır.
- Fırınlanmış kuşkonmazlar, mantarlar ve kiraz domatesler isteğe göre yerleştirilip, üstlerine kaşar peyniri rendesi yayıldıktan sonra tekrar fırına konulup, peynir eriyince fırından alınır.
- Üzerine ince kıyılmış dereotu ve yağsız tavada biraz kavrulduktan sonra irice dövülmüş cevizler de eklenerek sıcak servis edilir.
Aynı bu şekilde eşim bunu çok leziz yapıyor. Çok da faydalı ayrıca. Teşekkür ederiz, emeğinize sağlık ☺️🤚
YanıtlaSilEşinizin de eline sağlık, çok teşekkürler...
Sil