3 Temmuz 2020 Cuma

ÇİKOLATA KREMALI ISLAK KURABİYE

Çikolata Kremalı Islak Kurabiye Tarifi
Çikolata Kremalı Islak Kurabiye Nasıl Yapılır 
Malzemeler:
  • 1 adet yumurta 
  • 250 gram tereyağı 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • 4-4,5 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 su bardağı hindistan cevizi 
  • Nutella veya benzeri sürülebilir çikolata
Yapılışı:
  • Yumurta, oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı ve pudra şekeri karıştırılır.
  • Buğday nişastası, kabartma tozu, vanilya ve azar azar da un eklenerek hamur yoğurulur.
  • Üzeri streç film ile kapatılıp on dakika dinlendirilir.
  • Hamurdan cevizden küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır.
  • Kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir.
  • Soğuyan kurabiyelerin bir tarafına nutella benzeri çikolata sürülüp, ikinci kurabiye üstüne kapatılır.
  • Kurabiyeler önce süt konulmuş kaseye batırılıp sonra da hindistan cevizine bulanır.
  • Süte batırıldığı için buzdolabında bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...