1 Temmuz 2020 Çarşamba

KAPARİ TOMURCUĞU TURŞUSU

Kapari Turşusu Tarifi
Kapari Tomurcuğu Turşusu Tarifi
Gebere Turşusu Tarifi
 Malzemeler: 
  • Yarım kilogram kadar kapari tomurcuğu
  • Yarım litre içme suyu
  • 1 yemek kaşığı salamura tuzu 
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi 

Yapılışı:
  • Kapari tomurcukları dallarından ayrılıp, yaprakları temizlenir, iyice yıkanır.
  • Derince bir kabın içine konulup, kaparilerin üzerini geçecek kadar soğuk su ile doldurulur.
  • Sabah ve akşam günde iki defa olmak üzere suyu değiştirilip, her defasında suyu yenilenir.
  • Acı kokusu kalmayıncaya kadar yaklaşık bir hafta günde iki kez suyu değiştirilmeye devam edilir. 
  • Tatlanıp acısı giderilen kapari tomurcuklarının suyu süzülüp, kavanozlara paylaştırılır.
  • Kaynatılıp soğutulmuş içme suyuna salamura tuzu eklenip, tuz eriyene kadar karıştırılır.
  • Kavanozun üçte biri tuzlu su ile doldurulur.
  • Kavanozun kalan kısmına kaparilerin üzerini tamamen örtene kadar sirke doldurulur.
  • Kavanozun ağzı sıkıca kapatılarak serin bir yerde rengi değişip, tatlanana kadar yaklaşık bir ay bekletilir.
  • İstenirse servis edilirken üzerine zeytinyağı gezdirilir. 


4 yorum:

  1. İlk kez görüyorum ne ilginçmiş ham vişneye benziyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekil benziyor ama vişne gibi çekirdeği yok bu gördüğünüz hali çiçeğin tomurcuğu...Bir de kapari karpuzu denilen büyük boyu var o da gerçekten minicik bir karpuz gibi oluyor.Daha önce yapmıştım bakmak isterseniz;
      https://nergismevsimi.blogspot.com/2017/09/kapari-tursusu.html

      Sil
  2. Merhaba.Toroslar/Mersinden yazıyorum.25 yaşında kapari seven bir erkek olarak bu sene sizin tarifinizi uygulama kararı aldım :) Bizim buralarda en çok da Silifke ilçesinde bilinse de kaparinin faydalarını ve turşularını bilen pek az kişi vardır.Bende 3 senedir köylere gider yol kenarlarından toplarım.Geçen sene karpuzundan ilk kez turşu yapmıştım ama acılığını alma yöntemini bilmeyip direkt yaptığımdan acı olmuştu yiyememiştik.Bu sene sizin de dediğiniz gibi suyunu bir hafta boyunca değiştirerek deneyeceğim bakalım.1.5 l şişe dolusu kapari karpuzu ve 3 tane 0.5 l şişe dolusu tomurcuk topladım.Dikenleri ve bulunduğu yerler sebebiyle toplaması zor oluyor tabi :) Umarım emeğime değer ve ilk kez yediğim o 10 sene önceki tadı yakalarım :) Teşekkür ederim size de :) Burak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaştığım tarif ile aradığınız lezzet umarım aynıdır :) Epey çok miktarda toplamışsınız, bence birer ikişer defada tüketilecek ölçüde küçük kavanozlara turşu yapın ki açılıp uzun süre beklemesin.Kolay gelsin.Ben daha öncede kapari karpuzu turşusu yapmıştım bakmak isterseniz; https://nergismevsimi.blogspot.com/2017/09/kapari-tursusu.html

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...