24 Temmuz 2020 Cuma

KREMALI HAVUÇLU KEK

Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Nasıl Yapılır
Kremalı Havuçlu Kek Tarifi
Malzemeler: 
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 su bardağı ceviz 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un 
Kreması:
  • 300 gram labne peyniri
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Süt ve zeytinyağı da eklenip, çırpılır.
  • Rendelenmiş havuçların varsa suyu sıkılıp, tarçınla birlikte karışıma eklenir.
  • Elenmiş un ve kabartma tozu da eklenip, mikserle bir kez çırpılır.
  • Dövülmüş cevizler eklenerek, kaşıkla karıştırıldıktan sonra çok az yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir.
  • Kürdan batırılarak pişmesi kontrol edildikten sonra fırından alınıp, soğumaya bırakılır.
  • Labne peyniri, pudra şekeri ve limon suyu mikserle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpılır.
  • Soğuyan kekin üzerine kreması yayılır.
  • İstenirse; şeker hamurundan yapılan minik havuçlarla veya kremanın birazına turuncu, yeşil gıda boyası eklenip karıştırıldıktan sonra sıkma torbası ile minik havuç şekilleri sıkılarak süslenip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...