Havuçlu Kek Nasıl Yapılır
Kremalı Havuçlu Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Kreması:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Süt ve zeytinyağı da eklenip, çırpılır.
- Rendelenmiş havuçların varsa suyu sıkılıp, tarçınla birlikte karışıma eklenir.
- Elenmiş un ve kabartma tozu da eklenip, mikserle bir kez çırpılır.
- Dövülmüş cevizler eklenerek, kaşıkla karıştırıldıktan sonra çok az yağlanmış kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir.
- Kürdan batırılarak pişmesi kontrol edildikten sonra fırından alınıp, soğumaya bırakılır.
- Labne peyniri, pudra şekeri ve limon suyu mikserle pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpılır.
- Soğuyan kekin üzerine kreması yayılır.
- İstenirse; şeker hamurundan yapılan minik havuçlarla veya kremanın birazına turuncu, yeşil gıda boyası eklenip karıştırıldıktan sonra sıkma torbası ile minik havuç şekilleri sıkılarak süslenip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.