5 Temmuz 2020 Pazar

ÇUBUK SİMİT

Çubuk Simit Tarifi
Çubuk Simit nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 4-4,5 su bardağı un 
  • 1,5 su bardağı ılık su 
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı pekmez 
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam 

Yapılışı: 
  • Unun yarısı yoğurma kabına elenir.
  • İnstant maya ve toz şeker karıştırılıp eklenir.
  • Ilık su ve kalan un azar azar eklenerek, hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
  • Tezgahta yoğurulan hamur altı eşit bezeye ayrılır.
  • Bezeler ince uzun çubuk şeklinde yuvarlanır.
  • Kasede su ve pekmez karıştırılır.
  • Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilen çubuk simitlerin üzerine fırça yardımıyla pekmezli su sürüldükten sonra kavrulmuş susam serpilir.
  • Üzeri örtüldükten sonra on beş dakikada tepsi mayası için bekletilir.
  • Simitlerin içinin yumuşak dışının çıtır olması için, fırının alt rafına içi su dolu ısıya dayanıklı bir kase konulur.
  • Simitler önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
  • İlk sıcaklığı geçtikten sonra istenirse bıçakla kesilip sandviç gibi arasına peynir, domates, biber, maydanoz konulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...