Çubuk Simit nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4-4,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
Yapılışı:
- Unun yarısı yoğurma kabına elenir.
- İnstant maya ve toz şeker karıştırılıp eklenir.
- Ilık su ve kalan un azar azar eklenerek, hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
- Tezgahta yoğurulan hamur altı eşit bezeye ayrılır.
- Bezeler ince uzun çubuk şeklinde yuvarlanır.
- Kasede su ve pekmez karıştırılır.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirilen çubuk simitlerin üzerine fırça yardımıyla pekmezli su sürüldükten sonra kavrulmuş susam serpilir.
- Üzeri örtüldükten sonra on beş dakikada tepsi mayası için bekletilir.
- Simitlerin içinin yumuşak dışının çıtır olması için, fırının alt rafına içi su dolu ısıya dayanıklı bir kase konulur.
- Simitler önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra istenirse bıçakla kesilip sandviç gibi arasına peynir, domates, biber, maydanoz konulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.