11 Temmuz 2020 Cumartesi

ÇİKOLATALI MEYVELİ CHEESECAKE

Cheesecake Tarifi
Çikolatalı Cheesecake Tarifi
Meyveli Cheesecake Tarifi
Malzemeler:
  • 3 paket yulaflı bisküvi 
  • 150 gram tereyağı 
    • 500 gram labne peyniri
    • 200 ml süt kreması 
    • 3 yemek kaşığı mısır nişastası 
    • 1 su bardağı toz şeker 
    • 3 adet yumurta 
    • 200 ml süt kreması 
    • 120 gram bitter çikolata
    • 80 gram sütlü çikolata
    • İstenen mevsim meyveleri (çilek, karadut, ahududu, güvem eriği, nane yaprakları)
    Yapılışı: 
    • Bisküviler mutfak robotunda un haline gelene kadar parçalanır.
    • Oda sıcaklığındaki tereyağ bisküvi kırıntıları ile iyice karıştırılır.
    • Yağlı kağıt serilen 24 santim çapındaki kelepçeli kalıba karışım kenar oluşturacak şekilde iyice bastırılarak yayılır. 
    • Kelepçeli kalıp buzdolabında 10-15 dakika kadar bekletilir.
    • Labne peyniri süzgece alınıp, suyu iyice süzdürülür.
    • Labne peyniri, süt kreması, nişasta ve toz şeker mikserle katılaşana kadar çırpılır.
    • Yumurtalar karışıma birer birer kırılarak çırpmaya devam edilir.
    • Karışım buzdolabından çıkartılan bisküvili tabanın üzerine dökülür.
    • Pişerken üzerinin çatlamaması için, fırına dayanıklı küçük bir kabın içine su konularak fırının alt rafına yerleştirilir.
    • Kelepçeli kalıpta fırına konulup, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
    • Fırın soğuyana kadar fırın kapağı hafif aralık bırakılarak cheesecake içinde bekletilir.
    • Çikolatalı ganaj için; derin bir kabın içine yarıya kadar su konulup üzerine suya değmeyecek yükseklikte başka bir kap daha yerleştirilir.
    • Üstteki kabın içine süt kreması konulup, krema kaynatmadan ısıtılır.
    • Isınan süt kremasının içine parçalara bölünmüş çikolatalar konulup eriyene kadar karıştırıldıktan sonra ocaktan alınıp oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
    • Soğumuş olan cheesecake üzerine henüz ılık haldeki sos dökülüp, düzgünce yayılır.
    • Buzdolabında en az 4 - 5 saat veya bir gece dinlendirilir.
    • Buzdolabında iyice donduktan sonra servise yakın kelepçeli kalıptan çıkartılıp, üstü istenen meyvelerle süslenir.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
    ''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...