4 Temmuz 2020 Cumartesi

DİP SOSLU KANEPELER

Dip Soslu Kanepe Tarifi
Mısır Patlaklı Kanepe Tarifi
Malzemeler: 

  • 1 paket Eti Gong Pops  mısır ve pirinç patlağı 
  • 1 adet pancar
  • 1 adet patlıcan 
  • 2 su bardağı yoğurt 
  • 3 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Pancar yumuşayana kadar haşlanır, kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
  • Patlıcan közlenip, kabukları soyulduktan sonra doğranır.
  • Suyu iyice süzülmüş yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılır.
  • Yoğurt üç ayrı kaba ayrılır.
  • Ayrılan yoğurdun birine kuru veya taze nane eklenir.
  • Biri közlenmiş patlıcanla karıştırılır.
  • Diğeri de rendelenmiş pancarla karıştırılır.
  • Mısır ve pirinç patlaklarının çukur kısımlarına istenen dip soslardan doldurulup yumuşamadan servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...