Mısır Patlaklı Kanepe Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket Eti Gong Pops mısır ve pirinç patlağı
- 1 adet pancar
- 1 adet patlıcan
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Kuru nane
- Tuz
Yapılışı:
- Pancar yumuşayana kadar haşlanır, kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
- Patlıcan közlenip, kabukları soyulduktan sonra doğranır.
- Suyu iyice süzülmüş yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılır.
- Yoğurt üç ayrı kaba ayrılır.
- Ayrılan yoğurdun birine kuru veya taze nane eklenir.
- Biri közlenmiş patlıcanla karıştırılır.
- Diğeri de rendelenmiş pancarla karıştırılır.
- Mısır ve pirinç patlaklarının çukur kısımlarına istenen dip soslardan doldurulup yumuşamadan servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.